דובשניות מושלמות של חנושה
מתכון לדובשניות ביתיות שלא נופלות מהדובשניות הטעימות הקנויות. לפני האפייה מקררים את הבצק לתוצאה מושלמת ונימוחה, ובזכות אבקת הסוכר אפילו לא צריכים זיגוג
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
כוס דבש (360 גרם/מ"ל)
כוס שמן (200 גרם)
כוס וחצי כוס סוכר חום כהה (340 גרם)
כפית קינמון
רבע כפית ציפורן
כפית סודה לשתייה
3 ביצים L
6 כוסות קמח תופח (840 גרם)
כוס אבקת סוכר (120 גרם)
אופן ההכנה:
1 מחממים מחבת ויצקים אליה את הדבש. מבשלים 2-3 דקות עד שהדבש הופך לנוזלי.
2 מוסיפים את השמן, מערבבים ומוסיפים את הסוכר החום, הקינמון והציפורן. מערבבים היטב וממשיכים לבשל על להבה בינונית במשך 3-4 דקות, עד שהסוכר נמס לגמרי. מכבים את האש.
3 מוסיפים למחבת את אבקת הסודה לשתייה ומערבבים היטב, כשהבלילה לאט לאט מתעבה. ממתינים לצינון קל, ומעבירים לקערה.
4 טורפים עד לצינון מלא, מוסיפים את הביצים ונטרוף שוב.
5 מוסיפים את הקמח בשתי פעימות ומערבבים עד לקבלת בצק הומוגני ורך. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לחצי שעה, או למקרר למשך שעה.
6 מחממים תנור ל-185 מעלות.
7 לאחר קירור מחלקים את הבצק לכדורים קטנים, ניתן להיעזר בכף גלידה קטנה או בעזרת הידיים (אם תרצו לשקול כל - כל דובשנייה שלי שוקלת 30 גרם).
8 אחרי שמחלקים את כל הבצק לכדורים, טובלים כל כדור באבקת סוכר ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים למשך כ-14 דקות, מוציאים ומצננים.
שנה טובה!