צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

מתכון לבשר ראש לראש השנה

שנהיה לראש? בואו נתחיל עם תבשיל בשר ראש ודלעת ערמונים בארוחת החג - לבד מהסמליות, מדובר באמת באחד הנתחים הטעימים (כל עוד נותנים לו את הבישול הארוך שהוא צריך)

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 04/09/23 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

קילו בשר ראש, חתוך לקוביות

דלעת ערמונים, מקולפת וחתוכה לקוביות של 4 ס"מ

שמן זית

בצל גדול, קצוץ

6 שיני שום, קצוצות

ליטר מים רותחים או חצי מים חצי מרק עוף

עלה דפנה

1-2 פלפל שאטה חריף

מלח

אופן ההכנה:

1 ממליחים את קוביות הבשר.

מתכונים לראש השנה

מנות עיקריות לראש השנה

2 מחממים סיר סוטאז' עם שמן זית ומטגנים את הבשר היטב. מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן עד השחמה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.

3 מוסיפים את המים הרותחים, עלה הדפנה, הצ'ילי ומעט מלח. מקרצפים היטב את תחתית הסיר בכף עץ, כדי להסיר חתיכות בשר שנדבקו.

4 מכסים את הסיר באופן חלקי ומבשלים שעה וחצי עד שהבשר מתפרק מרוב רכות והרוטב שחום.

5 מוסיפים את קוביות הדלעת ומכסים את הסיר לגמרי. מבשלים עוד רבע שעה, עד שהדלעת רכה אך עדיין נגיסה.

** מומלץ להגיש עם אורז לבן.

תבשיל ראש לראש השנה (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
תבשיל ראש לראש השנה|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
תבשיל בשר ראש לראש השנה (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
תבשיל בשר ראש לראש השנה|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

לבלוג של רותם ליברזון

לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

בתיאבון!