צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל
מתכון לבשר ראש לראש השנה
שנהיה לראש? בואו נתחיל עם תבשיל בשר ראש ודלעת ערמונים בארוחת החג - לבד מהסמליות, מדובר באמת באחד הנתחים הטעימים (כל עוד נותנים לו את הבישול הארוך שהוא צריך)
רותם ליברזון | mako אוכל
| פורסם 04/09/23
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
קילו בשר ראש, חתוך לקוביות
דלעת ערמונים, מקולפת וחתוכה לקוביות של 4 ס"מ
שמן זית
בצל גדול, קצוץ
6 שיני שום, קצוצות
ליטר מים רותחים או חצי מים חצי מרק עוף
עלה דפנה
1-2 פלפל שאטה חריף
מלח
אופן ההכנה:
1 ממליחים את קוביות הבשר.
2 מחממים סיר סוטאז' עם שמן זית ומטגנים את הבשר היטב. מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן עד השחמה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
3 מוסיפים את המים הרותחים, עלה הדפנה, הצ'ילי ומעט מלח. מקרצפים היטב את תחתית הסיר בכף עץ, כדי להסיר חתיכות בשר שנדבקו.
4 מכסים את הסיר באופן חלקי ומבשלים שעה וחצי עד שהבשר מתפרק מרוב רכות והרוטב שחום.
5 מוסיפים את קוביות הדלעת ומכסים את הסיר לגמרי. מבשלים עוד רבע שעה, עד שהדלעת רכה אך עדיין נגיסה.
** מומלץ להגיש עם אורז לבן.
לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
בתיאבון!