צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

תבשיל לוביה מושלם לראש השנה

אנחנו יודעים שעוד קצת מוקדם, אבל נראה שמצאנו את התוספת שלנו לארוחת ראש השנה. האתגר היחיד הוא לזכור להשרות את הלוביה היבשה במים למשך לילה. עשיתם את זה? אתם במרחק של חצי פסיעה מתוספת מעולה לארוחת החג

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 17/09/24 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

250 גרם לוביה יבשה, שהושרתה לילה שלם במים

בצל לבן, קצוץ דק

שמן זית

6 יחידות שעועית לוביה טרייה, קצוצות גס

חבילת עלי מנגולד או תרד, קצוצים

כפית כורכום

מלח

פלפל שחור

כף דבש

לקישוט: חופן גרגירי רימון

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הלוביה (היבשה) בהרבה מים רותחים בערך חצי שעה, עד שהיא רכה. מסננים.

2 מטגנים את הבצל במחבת עמוקה עם שמן זית עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הלוביה הטרייה ומטגנים עוד דקה-שתיים.

ים של מתכונים לראש השנה מחכה לכם ממש כאן

3 מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומבשלים כ-5 דקות.

4 מוסיפים את המנגולד והתבלינים, מערבבים ומבשלים עוד כ-3 דקות.

5 מכבים את האש, מוסיפים את הלוביה היבשה ואת הדבש ומעבירים לצלחת.

6 מקשטים בגרגירי רימון ומגישים.

תבשיל לוביה לארוחת ראש השנה (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
תבשיל לוביה לארוחת ראש השנה|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

בתיאבון!

* המתכון עלה באתר לראשונה ב-2022