צילום׃ דודו אזולאי, יחסי ציבור
שוקיים בדבש ויין
מנה מושלמת לראש השנה (דבש, יין, עוף - שכחנו משהו?) שפשוט לא נעים כמה קל להכין אותה, אבל נעים מאוד כמה שהיא מוצלחת: שוקי עוף שנאפות בתנור עם יין שהתבשל עם תבלינים ודבש. כמה פשוט ככה מופלא
ניר צוק | מסעדת גארדן
| פורסם 08/09/15
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
בקבוק יין לבן
4 שיני שום
2 בצלים גדולים
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית כמון
5 עלי דפנה
1 כפית פלפל אנגלי טחון
1 כפית אגוז מוסקט טחון
250 גרם דבש
12 שוקי עוף
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 בסיר מבשלים את היין עד לרתיחה ומוסיפים את שאר המרכיבים למעט השוקיים. ממשיכים לבשל עד לרתיחה.
3 מסדרים את השוקיים בתבנית אפייה.
4 מוזגים בעדינות את הנוזל שהכנו על השוקיים.
5 מכסים בנייר כסף ואופים למשך 35 דקות, מסירים את הכיסוי וממשיכים אפייה למשך כ-10 דקות עד להשחמה.
המתכון באדיבות גארדן וניר צוק.