לחמניות מתוקות בזיגוג דבש
ראש השנה מתקשר אצלנו, איך לא, לפחמימות ודבש. נטלי לוין חיברה בצורה מופלאה בין השניים והכינה לחמניות רכות ואווריריות כמו ענן עם זיגוג של דבש. אפשר להכין מהן חלה נתלשת ואפשר גם להכין לחמניות בודדות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
אחד הדברים הכי כיפיים בלחמניות הוא העובדה שאפשר לגוון אותן בלי סוף עם תוספות לפי הטעם האישי. הלחמניות הבאות מתאימות בדיוק לעונת החגים הבאה עלינו לטובה – הן רכות ואווריריות במרקם של ענן, מתוקות ומדיפות ריח חגיגי של דבש, והן פשוט נפלאות כמאפה שמרים אישי שפותחים איתו את סוף השבוע. אתם מוכרחים לנסות.
מרכיבים (12 מנות):
לבצק:
420 גרם (3 כוסות) קמח
6 גרם (כפית גדושה) שמרים יבשים
40 גרם (2 כפות) דבש
30 מ"ל (2 כפות) שמן
240 מ"ל (1 כוס) מים
1/2 כפית מלח
בנוסף:
ביצה טרופה להברשה
מעט סוכר גבישי לקישוט
לזיגוג:
2-3 כפות דבש
1-2 כפות מים רותחים
אופן ההכנה:
1 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, דבש, שמן, מים ומלח, ולשים במשך 10-12 דקות או עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
2 מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
3 מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים ל-12 חלקים.
4 מגלגלים כל חלק ללחמנייה הדוקה ומניחים בתוך תבנית משומנת במרווחים. אם רוצים, אפשר לצופף אותן מעט בתבנית קטנה יותר, ואז הן יתחברו זו לזו במהלך האפייה לסוג של "חלת תלישות".
5 מכסים את התבנית ומתפיחים עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
6 מחממים תנור ל-170 מעלות.
7 מברישים את הלחמניות התפוחות במעט ביצה טרופה בעדינות ובוזקים סוכר גבישי.
8 אופים במשך 15-20 דקות או עד שהלחמניות תפוחות וזהובות.
9 זיגוג: בקערה קטנה מערבבים יחד דבש ומים רותחים. מברישים את הלחמניות בעדינות בדבש ומגישים.
בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט