צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

פאי מהיר של מסקרפונה וריבת חלב

בשביל היפיוף הזה לא תצטרכו להפעיל תנור, וגם ככה בחום הזה יתחשק לכם קינוח קריר. יש לו תחתית פריכה ואגוזית, מילוי קרמי מפנק ומלמעלה סיומת של ריבת חלב ופקאנים. לוק מהמם וממש קצת עבודה

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 07/06/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 232 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקלתית:

150 גרם ביסקוויטים

50 גרם פקאנים קלויים (לא מומלחים)

רבע כפית קינמון טחון

100 גרם חמאה, מומסת

למלית:

250 גרם (גביע) מסקרפונה

3 כפות אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה

לציפוי:

150 גרם (חצי כוס) ריבת חלב

1-2 כפות חלב חם

160 מ"ל (שני שליש כוס) שמנת מתוקה

1 כף אבקת סוכר

פקאנים קלויים (לא מומלחים), לקישוט

אופן ההכנה:

1 לקלתית: טוחנים במעבד מזון ביסקוויטים, פקאנים וקינמון לפירורים דקים ככל הניתן. מוסיפים חמאה ומערבבים לתערובת לחה.

2 מהדקים לתחתית ולדפנות של תבנית פאי 24 ס"מ, ומקפיאים לחצי שעה-שעה.

3 למלית קרם מסקרפונה: מקציפים קלות במיקסר את המסקרפונה עם אבקת סוכר ותמצית וניל לריכוך, מוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה תוך כדי הקצפה עד לקבלת קרם יציב. משטחים את הקרם בקלתית.

לבלוג של ענבל - פיית העוגיות

4 לציפוי ועיטור: מוסיפים לריבת החלב את החלב החם בהדרגה ולפי הצורך, רק עד לקבלת ציפוי חלק. מצננים מעט ומשטחים על מלית הגבינה בשכבה אחידה. מעבירים לקירור ל-3 שעות או יותר.

פאי מהיר של מסקרפונה וריבת חלב (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
במילה אחת - פינוק|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

5 לעיטור: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה, מעבירים לשקית זילוף עם צנתר חלק ומעטרים את הפאי סביב בתלוליות של קרם. מקשטים בפקאנים.