צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

עוגיות דבש דקיקות

ומה אם נגיד לכם שבעוד חצי שעה מעכשיו יכול להיות לכם ביד קינוחון מהמם לארוחת ראש השנה? מתקשים להאמין? יאללה, תבדקו אותנו: עוגיות תחרה פריכות דקות כמו נייר, שכולן זועקות חג

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 08/09/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 253 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כ-25 עוגיות:

חצי כוס שקדים טחונים

50 גרם חמאה

רבע כוס סוכר

3 כפות דבש

קורט מלח

רבע כוס קמח

קורט ציפורן או רבע כפית קינמון (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מחממים את כל המרכיבים בקלחת על להבה בינונית, עד שהחמאה נמסה. מערבבים כל הזמן.

>> מתכונים לראש השנה

>> קינוחים לראש השנה

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

עוגיות דבש דקיקות על רשת צינון (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
עוגיות דבש דקיקות|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

3 מרפדים תבנית בנייר אפייה.

4 מניחים תלוליות קטנות מהבלילה על נייר אפייה בעזרת כפית. שומרים על רווחים גדולים כי העוגיות מתפשטות באפייה.

5 אופים 7-8 דקות או עד הזהבה.

6 מוצאים, מניחים לצינון והתקשות וזוללים.

עוגיות דבש דקיקות לפני האפייה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
לפני האפייה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב 

בתיאבון!