מאפינס תפוחים מקורמלים
לא צריך פה מיקסר, לא מעבד מזון - רק חמש דקות עבודה וכל הבית הולך להתמלא בריח מטמטם של תפוחים וקינמון. מקרמלים קוביות תפוחי עץ ירוקים, מערבבים בבלילה זריזה, רבע שעה בתנור - ומוכן! (ויש גם גרסה פרווה)
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-12 קאפקייקס
3 תפוחים (ירוקים חמוצים), חתוכים לקוביות
50 גרם חמאה
2 כפות סוכר חום
1 כפית קינמון
2 ביצים
שלושת רבעי כוס סוכר חום
טיפה מתמצית וניל איכותית
חצי כוס שמן
1 וחצי כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 ממיסים במחבת חמאה, 2 כפות סוכר חום וקינמון ומוסיפים את קוביות התפוחים לצריבה של 2-3 דקות.
3 מכינים בלילה: טורפים בקערה את הביצים עד לקבלת קצף עדין, מוסיפים סוכר חום, תמצית וניל, שמן וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם אחיד.
4 מוסיפים לבלילה את התפוחים המקורמלים, קמח ואבקת אפייה ומערבבים.
5 משמנים תבניות קאפקייקס ויוצקים מהבלילה עד שני שליש מגובה התבניות.
6 אופים כרבע שעה, דוקרים בקיסם, וכשהוא יוצא כמעט יבש עם מעט פירורים עליו מוציאים מהתנור. מפזרים אבקת סוכר מעל, מחכים קצת וזוללים.
* בשביל גרסת פרווה ממירים את החמאה בכף שמן קוקוס.
יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.
בתיאבון!