עוגת תפוחים לא כמו שחשבתם

קניתם לא מזמן מנדולינה לטובת סלט מלפפונים טרנדי? מצוין, הנה עוד שימוש גאוני לעשות בה: פורסים תפוחים, מערבבים עם בלילת עוגה (רק כוס אחת של קמח) ומקבלים עוגה מהממת במרקם חלומי. רק זהירות על האצבעות

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 22/09/24 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 167 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית אינגליש קייק:

5 תפוחי עץ (במתכון השתמשתי בפינק ליידי)

3 ביצים

חצי כוס סוכר (100 גרם)

חצי כוס חלב (120 מ"ל)

50 גרם חמאה, מומסת

כוס קמח (140 גרם)

שקית אבקת אפייה

חצי כפית קינמון

חצי כפית מחית וניל

קורט מלח

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מקלפים את התפוחים ופורסים לפרוסות דקות (בעזרת סכין חדה, מנדולינה או מעבד מזון).

3 מקציפים בקערה את הביצים והסוכר. לאחר הקצפה קלה מוסיפים את שאר המצרכים, מוסיפים גם את פרוסות התפוחים ומערבבים הכל יחד.

4 יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה.

5 מכניסים לאפייה למשך 35-40 דקות, מוציאים, מכסים בנייר אלומיניום ומחזירים לאפייה ל-15 דקות נוספות (כשתוציאו את העוגה מהתנור היא תהיה רכה בפנים - אל תדאגו - היא מוכנה וזה המרקם שלה).

6 מצננים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה.

בתיאבון!