צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

קציצות פרסה

קציצות כרישה פשוטות, מהירות וטעימות - לא לצמחוניים בלבד

אביבה אבידן | mako אוכל | פורסם 17/09/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 402 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

4 גבעולי פרסה (החלק הלבן)

1 תפוח אדמה

1 ביצה

מלח

רבע כפית פלפל שחור

קורט פלפל אנגלי

כף שטוחה אבקת מרק בטעם עוף (לא חובה)

פירורי לחם (אם צריך)

חצי כוס שמן זית, לטיגון

אופן ההכנה:

1 מנקים היטב את גבעולי הפרסה וחותכים לפרוסות בקוטר 2 ס"מ. מבשלים בסיר עם הרבה מים כ-20 דקות אחרי רתיחה. 

מתכונים לראש השנה

2 במקביל מבשלים את תפוח האדמה עם הקליפה.

3 מסננים את הפרסה, מצננים וסוחטים טוב טוב.

4 טוחנים את הפרסה במעבד מזון. קולפים את תפוח האדמה ומוסיפים למעבד המזון.

5 מוסיפים ביצה, מלח, פלפל שחור, פלפל אנגלי ואבקת מרק (לא חובה). אם התערובת דלילה מדי מוסיפים פירורי לחם.

6 מכינים קציצות ומטגנים בשמן זית. מגישים עם לימון בצד.

המתכון פורסם לראשונה ב-2010.