צילום׃ קובי קואנקס, mako אוכל

גלילות דג סול במילוי חצילים

מתלבטים מה להגיש כמנה ראשונה לשולחן החג שלכם? רוצים להפתיע את האורחים עם מנה יפה וטעימה? הגעתם למקום הנכון. גלילות הדג העסיסיות האלה מקבלות חיזוק משמעותי עם מרינדה נפלאה שמקפיצה את המנה הזו גבוה

שף יצחק עיני | mako אוכל | פורסם 11/04/16 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.7 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

2 קילו דג סול

לגלילות הדגים:

שמן זית

1 קילוגרם בצל, חתוך דק

1 קילוגרם חצילים, חתוכים לפרוסות

2 קילוגרם עגבניות, חתוכות לקוביות

1 כוס פירורי לחם כשרים לפסח

חצי כפית פלפל שאטה

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית מלח

1 כפית פלפל גרוס

1 כפית כורכום

1 כפית כמון

לרוטב:

צרור גדול של כוסברה, קצוצה

צרור גדול של פטרוזיליה, קצוצה

4 כפות (200 גרם) חרדל

1 כף (50 גרם) שום כתוש

קורט מלח

פלפל שחור

3 כפות שמן זית

חצי כוס בצל קצוץ

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מחממים את שמן הזית בסיר עמוק, מוסיפים את הבצל הקצוץ והחצילים, ומטגנים כ-3 דקות בחום גבוה.

3 מוסיפים את העגבניות, וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות עד שהנוזלים מתחילים להתאדות.

4 מוסיפים את פירורי הלחם, ומתבלים עם חצי כפית של פלפל שאטה, וכפית יפה של כל אחד משאר התבלינים.

5 טועמים, מתקנים תיבול לפי הצורך, מורידים מהאש, ומחכים שהמלית תתקרר ויהיה אפשר לעבוד איתה.

6 לאחר הקירור לוקחים חתיכת פילה דג, יוצקים במרכזו כף גדושה מהמלית, ומגלגלים לצורת רול (כדי שהגליל לא יאבד צורה בזמן הבישול, סוגרים כל יחידה עם קיסם).

8 מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומסדרים עליה את גלילות הדגים.

9 מכינים את הרוטב: שמים בקערה את הכוסברה, הפטרוזיליה, החרדל, השום הכתוש, המלח, הפלפל, שמן הזית והבצל הקצוץ, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

10 יוצקים את הרוטב על הדגים המגולגלים, ועוטפים את התבנית בנייר כסף.

11 מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות.

12 לאחר 15 דקות מסירים את נייר הכסף, אופים עוד כ-10 דקות עד להשחמת הדג, ומגישים חם.

* המתכון באדיבות השף יצחק עיני מחברת ISS Catering Services

>> פסח עוד רגע כאן, ויחד איתו גם כל המתכונים לחג

>> ועוד המון מאפים מתוקים ומלוחים בבייקרי שלנו