צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת תפוחים בחושה ועסיסית

אם מכינים עוגה בחושה לראש השנה, שתהיה כזאת: עשירה ורכה, טעימה ועסיסית ואפילו פרווה, לשומרים. עדיקוש עם הערבוב הראשון שאתם צריכים לעשות לקראת החג

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 31/08/23 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית עגולה בקוטר 24:

4 תפוחים ירוקים, קלופים

4 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס שמן

2 כוסות קמח תופח

2 כפיות קינמון

קורט מלח

כפית תמצית או מחית וניל

אבקת סוכר, לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מגררים את התפוחים בפומפייה גסה.

מתכונים לראש השנה

קינוחים לראש השנה

3 טורפים בקערה את הביצים והסוכר כמה דקות, עד שנוצרת מעין קציפה. מוסיפים שמן וטורפים.

4 מוסיפים קמח תופח, קינמון, מלח ווניל וטורפים רק עד איחוד.

5 מוסיפים את התפוחים אל הבלילה ומערבבים בעזרת כף. מניחים בצד ל-10 דקות, ומערבבים שוב.

6 מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים 30-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.

7 מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

עוגת תפוחים עסיסית (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגת תפוחים עסיסית|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
עוגת תפוחים בחושה  (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגת תפוחים בחושה |צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** העוגה תישמר בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-3 ימים.