צילום׃ רעות עזר-אסרף, mako אוכל

תמרים ממולאים בשר טחון

השילוב בין בשר לפירות מיובשים תמיד עשה לנו את זה, והמתכון הזה מביא את ההתלהבות שלנו לשיא חדש: תמרים ממולאים בתערובת מהממת של בשר, נענע ופיסטוקים קצוצים, שמתבשלים ברוטב ריחני ועוברים השחמה סופית בתנור

רעות עזר-אסרף | mako אוכל | פורסם 03/10/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 106 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

30 תמרים

למילוי:

300 גרם בשר בקר טחון (צוואר או צלעות)

50 גרם שומן טלה (לא חובה)

רבע כוס פיסטוקים קלופים, קצוצים דק

10 עלי נענע, קצוצים דק

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ דק

1 בצל לבן בינוני, קצוץ דק

2 שיני שום, כתושות

1 כפית שטוחה בהרט

קורט קינמון

חצי כפית פלפל שאטה גרוס

מלח

פלפל שחור

לרוטב:

רבע כוס שמן זית

1 בצל לבן, חצוי ופרוס דק

1 כרישה, חצויה ופרוסה דק

2 גבעולי סלרי, קצוצים דק

3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק

קורט קינמון

קורט אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור

2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 יוצרים חתך בסכין חדה לאורכו של כל תמר ומוציאים את הגלעין.

2 מערבבים את כל מרכיבי המילוי, וממלאים את התמרים המגולענים.

3 הרוטב: מטגנים את הבצל והכרישה בסיר רחב ונמוך שניתן להכניס לתנור, עד שהם מתקרמלים (כ-20 דקות על אש בינונית). מוסיפים את הסלרי והבצל הירוק, מערבבים ומטגנים 2 דקות נוספות.

4 מוסיפים קינמון, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור מערבבים ויוצקים את המים. מביאים לרתיחה.

5 מכניסים את התמרים הממולאים לרוטב כשהפתח עם המילוי פונה כלפי מעלה. מבשלים שעה על אש נמוכה.

6 מחממים תנור ל-180 מעלות ומעבירים את הסיר פנימה להשחמה של 15-20 דקות.