תמרים ממולאים בשר טחון
השילוב בין בשר לפירות מיובשים תמיד עשה לנו את זה, והמתכון הזה מביא את ההתלהבות שלנו לשיא חדש: תמרים ממולאים בתערובת מהממת של בשר, נענע ופיסטוקים קצוצים, שמתבשלים ברוטב ריחני ועוברים השחמה סופית בתנור
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
30 תמרים
למילוי:
300 גרם בשר בקר טחון (צוואר או צלעות)
50 גרם שומן טלה (לא חובה)
רבע כוס פיסטוקים קלופים, קצוצים דק
10 עלי נענע, קצוצים דק
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
1 בצל לבן בינוני, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
1 כפית שטוחה בהרט
קורט קינמון
חצי כפית פלפל שאטה גרוס
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
רבע כוס שמן זית
1 בצל לבן, חצוי ופרוס דק
1 כרישה, חצויה ופרוסה דק
2 גבעולי סלרי, קצוצים דק
3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
קורט קינמון
קורט אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
1 יוצרים חתך בסכין חדה לאורכו של כל תמר ומוציאים את הגלעין.
2 מערבבים את כל מרכיבי המילוי, וממלאים את התמרים המגולענים.
3 הרוטב: מטגנים את הבצל והכרישה בסיר רחב ונמוך שניתן להכניס לתנור, עד שהם מתקרמלים (כ-20 דקות על אש בינונית). מוסיפים את הסלרי והבצל הירוק, מערבבים ומטגנים 2 דקות נוספות.
4 מוסיפים קינמון, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור מערבבים ויוצקים את המים. מביאים לרתיחה.
5 מכניסים את התמרים הממולאים לרוטב כשהפתח עם המילוי פונה כלפי מעלה. מבשלים שעה על אש נמוכה.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות ומעבירים את הסיר פנימה להשחמה של 15-20 דקות.