עוגת תפוחים בציפוי פירורים
מתכון לעוגת תפוחים-פירורים שתציל את כל התפוחים המיותמים שנותרו בקערת הפירות שלכם, ותלווה באופן מושלם את הקפה הראשון (וגם השני והשלישי) של שבת בבוקר. רוצים פרווה? אין בעיה, גם זה אפשרי
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לפירורים:
100 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח
65 גרם (שליש כוס) סוכר
קורט מלח
רבע כפית קינמון
70 גרם חמאה קרה או 55 גרם שמן קוקוס קר
לעוגה:
280 גרם (2 כוסות) קמח
כפית ושני שליש אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
250 גרם (כוס ורבע) סוכר
50 גרם (חצי כוס) שקדים טחונים
רבע כפית מלח
3 תפוחים בינוניים (רצוי גרני סמית)
150 גרם (שלושת רבעי כוס) שמן
180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) חלב או חלב סויה
3 ביצים L
2 כפות ברנדי (לא חובה)
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1 לפירורים: מחממים תנור ל-170 מעלות. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים עד לקבלת פירורי בצק ומעבירים למקרר.
2 לעוגה: מנפים לקערה גדולה קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים סוכר, שקדים טחונים ומלח ומערבבים.
3 קולפים את התפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות של סנטימטר.
>> לבלוג של ענבל – פיית העוגיות
4 יוצרים גומה במרכז החומרים היבשים, יוצקים פנימה שמן, חלב, ביצים, ברנדי ותמצית וניל וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את קוביות התפוחים ומערבבים כך שיתפזרו בבלילה.
5 יוצקים את הבלילה לתבנית 24 ס"מ משומנת ומקומחת ומפזרים מעל את הפירורים בשכבה אחידה. אופים 50-65 דקות, עד שהפירורים מקבלים צבע זהוב יפה וקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים וזוללים.