צילום׃ אריאל ברי בן חמו, הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר"

מאפינס תפוחים טבעוניים מקמח כוסמין מלא

מתכננים להפציץ בהרבה אוכל טוב בארוחת ראש השנה הבאה עלינו לטובה? ההצעה שלנו: כסת"חו עם מאפינס סופר-בריאים לקינוח. וכן, ברור שהם גם טעימים בטירוף, אחרת לא היינו מעיזים להציע

אריאל ברי בן חמו | הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר" | פורסם 28/08/18 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 154 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-16 מאפינס:

265 גרם (כוס + כף) חלב סויה

כף חומץ תפוחים

170 גרם (6 כפות) רסק תפוחי עץ

150 גרם (שני שליש כוס פחות כף) שמן זית

300 גרם (2 ורבע כוסות) קמח כוסמין מלא

200 גרם (כוס) סוכר קנים אורגני

8 גרם (2 כפיות גדושות) קינמון

קורט מלח

15 גרם (כף וחצי) אבקת אפייה

חצי כוס אגוזים קצוצים

תפוח עץ אדום, מקולף וחתוך דק

שקדים פרוסים, לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור על טורבו ל-165-170 מעלות. מערבבים את החלב והחומץ בקערה ומוסיפים רסק תפוחים ושמן זית.

עוד מתכונים לראש השנה

2 בקערה נפרדת מערבבים במטרפה את הקמח, הסוכר, הקינמון, המלח ואבקת האפייה.

3 מאחדים בין שתי התערובות.

4 מוסיפים את האגוזים ותפוחי העץ ומערבבים רק עד לאיחוד.

5 מעבירים לתבניות מאפינס משומנות או מרופדות בעטרות נייר, מפזרים שקדים פרוסים ואופים 10-15 דקות, עד שקיסם שננעץ במאפינס יוצא עם מעט פירורים.

* המתכון באדיבות, קונדיטורית אריאל ברי בן חמו מהבלוג בריאלי - אופים בריא יותר

* אפשר להכין את המתכון גם בשתי תבניות אינגליש קייק. במקרה כזה האפייה תהיה מעט יותר ארוכה.