צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה)

עוף חגיגי ומתקתק עם פירות יבשים וקינמון

כבר בחרתם איזה עוף אתם מכינים לחג? סליחה על ההתפרצות, אבל אנחנו ממליצים לכם להציץ במתכון הזה, ולשקול שוב את הבחירה

חנושה (בת חן שמעיה) | mako | פורסם 17/09/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

8 שוקי עוף

מעט שמן, לטיגון

5 בצלים גדולים, פרוסים דק 

3 גבעולי סלרי, קצוצים

רבע כוס צימוקים גדולים

רבע כוס שזיפים מיובשים מגולענים

רבע כוס משמשים מיובשים, חתוכים לרבעים

רבע כוס תאנים מיובשות, חתוכות

2 מקלות קינמון

1 כף רוטב טריאקי

1 כף רוטב סויה

חצי כוס סילאן 

רבע כוס מים

מלח

פלפל שחור

שקדים חתוכים לגפרורים, קלויים (לפיזור לפני הגשה)

אופן ההכנה:

מתכונים לראש השנה

מתכוני עוף לראש השנה

1 מחממים סיר רחב (סוטאז’) עם מעט שמן. מטגנים את הבצל הפרוס עד שהוא נעשה שקוף.

2 מוסיפים את הסלרי וממשיכים לטגן יחד עוד כמה דקות.

3 מניחים מעל את שוקי העוף ועליו מפזרים את הפירות היבשים ואת מקלות הקינמון.

4 מערבבים בקערית רוטב טריאקי, רוטב סויה, סילאן, מים, מלח ופלפל. שופכים על העוף והפירות ומביאים לרתיחה.

5 מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים 60-75 דקות, עד שהעוף מבושל היטב והרוטב מצטמצם ומקבל צבע שחום ויפה.

6 מפזרים גפרורי שקדים ומגישים.

סיר עוף חגיגי של חנושה (צילום: חנושה (בת חן שמעיה))
סיר עוף חגיגי של חנושה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה)

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

** מומלץ להגיש עם אורז לבן.