עוף חגיגי ומתקתק עם פירות יבשים וקינמון
כבר בחרתם איזה עוף אתם מכינים לחג? סליחה על ההתפרצות, אבל אנחנו ממליצים לכם להציץ במתכון הזה, ולשקול שוב את הבחירה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
8 שוקי עוף
מעט שמן, לטיגון
5 בצלים גדולים, פרוסים דק
3 גבעולי סלרי, קצוצים
רבע כוס צימוקים גדולים
רבע כוס שזיפים מיובשים מגולענים
רבע כוס משמשים מיובשים, חתוכים לרבעים
רבע כוס תאנים מיובשות, חתוכות
2 מקלות קינמון
1 כף רוטב טריאקי
1 כף רוטב סויה
חצי כוס סילאן
רבע כוס מים
מלח
פלפל שחור
שקדים חתוכים לגפרורים, קלויים (לפיזור לפני הגשה)
אופן ההכנה:
1 מחממים סיר רחב (סוטאז’) עם מעט שמן. מטגנים את הבצל הפרוס עד שהוא נעשה שקוף.
2 מוסיפים את הסלרי וממשיכים לטגן יחד עוד כמה דקות.
3 מניחים מעל את שוקי העוף ועליו מפזרים את הפירות היבשים ואת מקלות הקינמון.
4 מערבבים בקערית רוטב טריאקי, רוטב סויה, סילאן, מים, מלח ופלפל. שופכים על העוף והפירות ומביאים לרתיחה.
5 מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים 60-75 דקות, עד שהעוף מבושל היטב והרוטב מצטמצם ומקבל צבע שחום ויפה.
6 מפזרים גפרורי שקדים ומגישים.

** מומלץ להגיש עם אורז לבן.