עוגת ספירלה פילו ותפוחים לראש השנה

שמעו לנו, העוגה הזאת הולכת להיות הכוכבת של ארוחת החג, וחבל שתיתנו למישהו אחר לקטוף את התואר הזה. יש בה הכל – יופי (מטורף!), רכות, פריכות, מתיקות וגם חמצמצות תפוחית עדינה. נו, מושלמת

יעל קצב | mako | פורסם 15/09/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים :

לתבנית עגולה 20-22 ס"מ:

1 חבילה (300 גרם) בצק פילו מופשר

50-70 גרם חמאה מומסת

1 תפוח אדום, פרוס לפרוסות דקות

1 צנצנת (340 גרם) חלב מרוכז

2 ביצים

שלושת רבעי כוס חלב

חצי כפית תמצית וניל

חצי כפית קינמון

אבקת סוכר לפיזור

אופן ההכנה:

כל המתכונים לראש השנה

קינוחים לראש השנה

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 פורשים דף פילו על משטח העבודה, מברישים בחמאה מומסת ומכסים בדף נוסף.

3 מקפלים את שני הדפים (המחוברים) בצורת מניפה\אקורדיון ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה.

4 חוזרים על הפעולות עם שני דפים נוספים, ומתחילים ליצור צורת ספירלה בתבנית (ראו בסרטון, זה פשוט ממש). ממשיכים כך עם כל דפי הפילו.

5 מסדרים את פרוסות התפוחים בין הקיפולים של דפי הפילו, ואופים 20 דקות, עד הזהבה.

6 בינתיים מכינים בלילה: מערבבים את החלב המרוכז עם הביצים, החלב, תמצית הווניל והקינמון לתערובת אחידה.

7 כשהעוגה יוצאת מהתנור שופכים עליה את הבלילה, ומחזירים לאפייה של עוד 20-25 דקות, עד להזהבה והתייצבות.

8 מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

** העוגה מצוינת גם חמה וגם קרה.

מתחיל בעלי פילו ופרוסות תפוח (צילום: יעל קצב)
מתחיל בעלי פילו ופרוסות תפוח|צילום: יעל קצב
ממשיך בבלילה על בסיס חלב מרוכז (צילום: יעל קצב)
ממשיך בבלילה על בסיס חלב מרוכז|צילום: יעל קצב
עוגת ספירלה פילו ותפוחים (צילום: יעל קצב)
עוגת ספירלה פילו ותפוחים|צילום: יעל קצב

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון!