עוגת ספירלה פילו ותפוחים לראש השנה
שמעו לנו, העוגה הזאת הולכת להיות הכוכבת של ארוחת החג, וחבל שתיתנו למישהו אחר לקטוף את התואר הזה. יש בה הכל – יופי (מטורף!), רכות, פריכות, מתיקות וגם חמצמצות תפוחית עדינה. נו, מושלמת
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית עגולה 20-22 ס"מ:
1 חבילה (300 גרם) בצק פילו מופשר
50-70 גרם חמאה מומסת
1 תפוח אדום, פרוס לפרוסות דקות
1 צנצנת (340 גרם) חלב מרוכז
2 ביצים
שלושת רבעי כוס חלב
חצי כפית תמצית וניל
חצי כפית קינמון
אבקת סוכר לפיזור
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 פורשים דף פילו על משטח העבודה, מברישים בחמאה מומסת ומכסים בדף נוסף.
3 מקפלים את שני הדפים (המחוברים) בצורת מניפה\אקורדיון ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה.
4 חוזרים על הפעולות עם שני דפים נוספים, ומתחילים ליצור צורת ספירלה בתבנית (ראו בסרטון, זה פשוט ממש). ממשיכים כך עם כל דפי הפילו.
5 מסדרים את פרוסות התפוחים בין הקיפולים של דפי הפילו, ואופים 20 דקות, עד הזהבה.
6 בינתיים מכינים בלילה: מערבבים את החלב המרוכז עם הביצים, החלב, תמצית הווניל והקינמון לתערובת אחידה.
7 כשהעוגה יוצאת מהתנור שופכים עליה את הבלילה, ומחזירים לאפייה של עוד 20-25 דקות, עד להזהבה והתייצבות.
8 מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
** העוגה מצוינת גם חמה וגם קרה.



לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון!