עוגת לוטוס פקאן בחושה
אם מכינים עוגה בחושה, אז שתהיה בדיוק כזאת: לחה, מפנקת, רכה, אוורירית וטעימה. בסך הכל מערבבים מלא דברים טובים יחד - ומרוויחים את הזכות להצטנע בפני האורחים המרוצים ש"סתם זרקנו משהו לתנור"
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
תבנית קוגלהוף או תבנית 24 עגולה:
200 גרם חמאה רכה
כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן
3 ביצים גודל L
כפית תמצית/מחית וניל
גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
חצי גביע יוגורט
2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח לבן רגיל
שקית אבקת אפייה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
למילוי:
200 גרם עוגיות לוטוס, מרוסקות
80 גרם אגוזי מלך או פקאן, קצוצים
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים היטב את התבנית בחמאה רכה (זה חשוב לחילוץ חלק של העוגה מהתבנית).
2 מערבלים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר, ביצים, וניל, שמנת ויוגורט. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים.
3 בקערה נפרדת מערבבים את פירורי הלוטוס עם האגוזים.
4 מוסיפים את תערובת הלוטוס והאגוזים לתערובת העוגה ומערבבים עד להטמעה.
5 מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
6 מצננים מעט ומחלצים מהתבנית. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
* העוגה נשמרת בכלי אטום בטמפרטורת החדר כארבעה ימים.