חיתוכיות עקיצת הדבורה
נכון, יש עוד קצת זמן עד ראש השנה, אבל מהרגע שחשבנו להכין את עוגת עקיצת הדבורה בצורת חיתוכיות הרעיון הזה לא הפסיק לדגדג לנו במוח, והיה פשוט חייב להתבצע בפועל. תקשיבו, יצא אש
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (תבנית מלבנית 20*30 ס"מ):
250 גרם (כוס ושלושת רבעי) קמח
15 גרם שמרים טריים
2 כפות (25 גרם) סוכר
60 מ"ל (רבע כוס) מים
2 חלמונים
125 גרם חמאה קרה, בקוביות
כפית מחית וניל
קורט מלח
לקרם וניל:
500 מ"ל (2 כוסות מלאות) חלב
כפית מחית וניל
5 חלמונים
100 גרם (חצי כוס) סוכר
3 כפות (30 גרם) קמח
1 כף אינסטנט פודינג וניל
50 גרם חמאה רכה
לשכבת השקדים:
5 כפות (60 גרם) סוכר
50 גרם (4-5 כפות) דבש
70 גרם חמאה
50 מ"ל (3 כפות ועוד כפית) שמנת מתוקה 38%
קורט מלח
100 גרם שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הבצק: מערבבים במיקסר קמח, שמרים, סוכר ומים. מוסיפים חלמונים, חמאה, וניל ומלח ולשים כמה דקות, עד שכל החמאה נטמעת ומתקבל בצק אחיד וחלק. מכסים ומניחים במקרר עד ההרכבה (הבצק צריך מעט מנוחה, הוא לא יכפיל את נפחו).
2 מכינים קרם וניל: מחממים בקלחת חלב, וניל, חלמונים, סוכר, קמח ואינסטנט פודינג וניל. טורפים כל הזמן ומבשלים על להבה נמוכה עד שמופיעה בועה ראשונה או שהקרם מסמיך.
3 מורידים את הקרם מהאש, מוסיפים את החמאה וטורפים היטב. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד (צמוד לקרם) ושומרים במקרר עד האפייה.
4 מכינים את שכבת השקדים: מחממים בקלחת על להבה נמוכה (תוך ערבוב)
5 מוסיפים את המלח והשקדים, מערבבים ומורידים מהאש.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות.
7הרכבת העוגה: מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים לגודל של התבנית (20*30 ס"מ).
8 מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומניחים בה את הבצק.
9 משטחים את קרם הווניל על הבצק בשכבה אחידה, ומפזרים בעדינות רבה את שכבת השקדים.
10 אופים 25-30 דקות, או עד שהשכבה של השקדים זהובה ומקורמלת היטב. מוציאים ומצננים לפחות שעה.
11 פורסים לריבועים אישיים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** חיתוכיות עקיצת הדבורה יישמרו במקרר עד 4 ימים.