פלפל שושקה ממולא
טעים, מנחם, חגיגי ומרשים: אין שום סיבה בעולם לא להכין את הפלפלים האלה לחג, ואין שום סיבה בעולם לא להכין אותם גם בכל זמן אחר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
8-10 פלפלי שושקה
חצי ק"ג בשר טחון
כוס וחצי אורז שאוהבים (אני השתמשתי בפרסי)
1 בצל גדול, קצוץ לקוביות
3 כפות שמן זית, לטיגון
2 גזרים בינוניים, קלופים ומגוררים בפומפייה
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 עגבניות, מגוררות בפומפייה
2 כוסות מים פושרים
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח
רבע כפית פלפל אנגלי טחון
רבע כפית פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה בשמן
לרוטב:
4 כוסות מים מהברז
3 כפות רסק עגבניות
1 כף פפריקה
חצי כף אבקת מרק
חצי כף מלח
רבע כף פלפל אנגלי טחון
רבע כף פלפל שחור
חצי כף סילאן
אופן ההכנה:
1 מטגנים במחבת את הבצל והגזר עד להזהבה.
2 מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, אורז ועגבניות מגוררות וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ-2 דקות.
3 מוסיפים 2 כוסות מים (אנחנו רוצים לבשל את האורז רק חצי בישול) ומתבלים ברסק עגבניות, מלח, פלפל אנגלי ופלפל שחור ופפריקה. מערבבים ומבשלים על אש בינונית כ-5 דקות בלבד. מורידים מהאש ומניחים לצינון קל.
4 מערבבים את תערובת האורז עם הבשר הטחון.
5 מנקים את הפלפלים: חותכים את החלק העליון של הפלפלים (אפשר לשמור את ה"כיפות" ולכסות את הפלפלים אחר כך, לא חובה) ונפטרים מהגרעינים.
6 ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז והבשר עד כשלושת רבעי מנפחם (האורז עוד יתנפח בבישול), ומסדרים בסיר. נשארה מלית? מושלם – מפזרים אותה מסביב לפלפלים (תראו שבסוף זה החלק הכי טעים).
7 מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים בקערה (אפשר באותה קערה שבה הייתה המלית). שופכים את הרוטב לסיר.
8 רק בשלב הזה סיר הממולאים עולה על האש. מתחילים בלהבה גבוהה, וכשהרוטב רותח מנמיכים את האש ומכסים.
9 מבשלים לפחות שעה, או צולים בחום של 180 מעלות שעתיים (אחרי שעה וחצי מציצים לראות שהכל בסדר).

** אפשר להחליף את השושקה בפלפל אדום (גמבה) או ירוק בהיר. אם הפלפלים עומדים בסיר ולא שוכבים – משקים את תוכנם מדי פעם ברוטב.