פלפל שושקה ממולא

טעים, מנחם, חגיגי ומרשים: אין שום סיבה בעולם לא להכין את הפלפלים האלה לחג, ואין שום סיבה בעולם לא להכין אותם גם בכל זמן אחר

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 14/09/25 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

8-10 פלפלי שושקה

חצי ק"ג בשר טחון

כוס וחצי אורז שאוהבים (אני השתמשתי בפרסי)

1 בצל גדול, קצוץ לקוביות

3 כפות שמן זית, לטיגון

2 גזרים בינוניים, קלופים ומגוררים בפומפייה

חופן פטרוזיליה קצוצה

2 עגבניות, מגוררות בפומפייה

2 כוסות מים פושרים

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית מלח

רבע כפית פלפל אנגלי טחון

רבע כפית פלפל שחור

כף פפריקה מתוקה בשמן

לרוטב:

4 כוסות מים מהברז

3 כפות רסק עגבניות

1 כף פפריקה

חצי כף אבקת מרק

חצי כף מלח

רבע כף פלפל אנגלי טחון

רבע כף פלפל שחור

חצי כף סילאן

אופן ההכנה:

כל המתכונים לראש השנה

סדר ברכות לראש השנה

1 מטגנים במחבת את הבצל והגזר עד להזהבה.

2 מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, אורז ועגבניות מגוררות וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ-2 דקות.

3 מוסיפים 2 כוסות מים (אנחנו רוצים לבשל את האורז רק חצי בישול) ומתבלים ברסק עגבניות, מלח, פלפל אנגלי ופלפל שחור ופפריקה. מערבבים ומבשלים על אש בינונית כ-5 דקות בלבד. מורידים מהאש ומניחים לצינון קל.

4 מערבבים את תערובת האורז עם הבשר הטחון.

5 מנקים את הפלפלים: חותכים את החלק העליון של הפלפלים (אפשר לשמור את ה"כיפות" ולכסות את הפלפלים אחר כך, לא חובה) ונפטרים מהגרעינים.

6 ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז והבשר עד כשלושת רבעי מנפחם (האורז עוד יתנפח בבישול), ומסדרים בסיר. נשארה מלית? מושלם – מפזרים אותה מסביב לפלפלים (תראו שבסוף זה החלק הכי טעים).

7 מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים בקערה (אפשר באותה קערה שבה הייתה המלית). שופכים את הרוטב לסיר.

8 רק בשלב הזה סיר הממולאים עולה על האש. מתחילים בלהבה גבוהה, וכשהרוטב רותח מנמיכים את האש ומכסים.

9 מבשלים לפחות שעה, או צולים בחום של 180 מעלות שעתיים (אחרי שעה וחצי מציצים לראות שהכל בסדר).

פלפל שושקה. זה שהם שוכבים ולא עומדים - רווח נקי (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
פלפל שושקה ממולא. זה שהם שוכבים ולא עומדים - רווח נקי|צילום: יעל קצב, mako אוכל

** אפשר להחליף את השושקה בפלפל אדום (גמבה) או ירוק בהיר. אם הפלפלים עומדים בסיר ולא שוכבים – משקים את תוכנם מדי פעם ברוטב.