עוגת רוגלך במילוי לוטוס
תכינו את עוגת הרוגלך לוטוס הזאת לחג, תכינו אותה לשבת או אפילו ליום הולדת של מישהו שאתם אוהבים - זה לא משנה, מה שבטוח זה שתחזרו עם תבנית ריקה. מה לעשות שכל כך כל כך כיף לבצוע ממנה חתיכות
- זמן עבודהשעתיים
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן
ביצה גדולה
50 גרם חמאה מומסת
רבע כוס שמן
רבע כפית מלח
כוס (240 מ"ל) חלב חמים
למלית:
שלושת רבעי צנצנת ממרח לוטוס חלק או עם שברי עוגיות
לציפוי:
ביצה טרופה עם מעט מים
לסירופ:
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר לבן
אופן ההכנה:
1 מערבבים במהירות איטית במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר.
2 מוסיפים ביצה, חמאה, שמן, מלח ולבסוף חלב ולשים במהירות איטית 8-10 דקות, עד לקבלת בצק גמיש, נעים ולא דביק.
3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומגלגלים אותו כך שיצופה שמן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה של כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
4 לאחר שהבצק תפח מוציאים ממנו את האוויר ומעבירים למשטח מקומח.
5 מרדדים את הבצק לעלה ארוך ודק ומורחים את ממרח הלוטוס בעזרת פלטה או כף.
6 מקפלים את הבצק לשניים ודואגים שהחלק הרחב יהיה מולכם. מרדדים שוב לעלה דק, עד שמתחילים לראות את המילוי מתחת לפני הבצק.
7 מחלקים את הבצק לאורכו לשניים (הכי טוב בעזרת גלגלת פיצה) וחותכים למשולשים.
8 מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לחלק הצר, עד שנוצרים רוגלך.
9 מסדרים את הרוגלך בתבנית עגולה, מרופדת בניר אפייה (אין צורך לשמור על מרווחים ביניהם). מכסים במגבת ומתפיחים כ-20 דקות נוספות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
10 מברישים את הרוגלך בביצה טרופה עם מעט מים ואופים 30-35 דקות, עד לקבלת מאפה שחום.
11 מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה בסיר קטן סוכר ומים, מנמיכים את האש לקבלת רתיחה עדינה ומבשלים כך כ-10 דקות, עד שמתקבל סירופ.
12 מברישים את הרוגלך בסירופ סוכר בנדיבות מיד כשהם יוצאים מהתנור.
מתכון זה פורסם במקור ב-17/05/18 אך עודכן בשנת 2022.