שטרודל תפוחים קלאסי
מחפשים קינוח מרשים שמכינים בקלי קלות? שטרודל הוא התשובה. רק תצטיידו בגלידת וניל - ואתם פסע מלהגיש קינוח כמו במסעדה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-2 שטרודלים קטנים:
8 דפי פילו
50 גרם חמאה מומסת
למילוי:
6 תפוחים ירוקים
50 גרם חמאה
1 כפית קינמון (אפשר גם יותר)
4 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-190 מעלות טורבו.
2מתחילים עם המלית: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות.
3 מחממים במחבת רחבה על להבה נמוכה את התפוחים עם החמאה, הקינמון, הסוכר והלימון כ-15 דקות, עד שהתפוחים מצטמצמים ומתרככים.
4 מרכיבים את השטרודל: פורסים על משטח עבודה דף פילו. מטפטפים מעט חמאה, מניחים מעל דף פילו נוסף ומטפטפים שוב חמאה. מניחים עוד דף פילו וממשיכים עם דף נוסף - בסך הכל 4 דפים.
5מסדרים לאורך החלק הצר של הדף מחצית מכמות התפוחים.
6 מקפלים את השוליים מעל המלית ומגלגלים לקבלת שטרודל. מכינים כך שטרודל נוסף.
7 מעבירים את השטרודלים לתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כ-20 דקות או עד הזהבה מלאה.
8מוציאים מהתנור, מפדרים באבקת סוכר ומניחים לצינון כ-20 דקות. פורסים בזהירות.
9 מגישים ככה או עם גלידת וניל.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** השטרודל במיטבו ביום ההכנה.
**ניתן להוסיף למלית לאחר בישול התפוחים אגוזי מלך, פקאן, צימוקים וכו'.