צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

דובשניות? אנחנו מכינים השנה לבקוכן

עוגיות הדבש הגרמנית לבקוכן ממש מזכירות את הדובשניות שלנו - אפילו בציפוי! - אלא שבניגוד אליהן הן נאפות בתבנית ונחתכות לריבועים, ולא מגולגלות אחת אחת. למה אף אחד לא אמר לנו שזה אפילו יותר מרשים ככה?

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 14/09/23 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית 20*30 ס"מ:

1 כוס דבש 

125 גרם חמאה

1 כוס סוכר חום (כהה או בהיר)

קורט מלח 

2 ביצים

2 כפיות קינמון 

3 ורבע כוסות קמח 

2 כפיות שטוחות אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה לשתייה

לציפוי: 

כוס וחצי אבקת סוכר

3 כפות מיץ לימון 

אופן ההכנה:

מתכונים לראש השנה

קינוחים לראש השנה

עוגת דבש

1 מחממים בסיר על להבה נמוכה דבש, חמאה, סוכר ומלח תוך ערבוב מתמיד. כשהסוכר נמס והתערובת מתחילה לבעבע מורידים מהאש ומניחים בצד לצינון כ-15 דקות. 

2 מוסיפים את הביצים וטורפים בזריזות כדי למנוע מהן להתבשל. 

3  מוסיפים קינמון, קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים עד לקבלת בצק דביק. מעבירים את הבצק למקרר ל-3-4 שעות.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות, מצב סטטי. 

5 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומעבירים את הבצק פנימה. מרטיבים מעט את הידיים ומשטחים את הבצק בתבנית.

6 אופים כ-30 דקות או עד הזהבה מלאה. קיסם שננעץ בעוגה צריך לצאת יבש.

7 מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה אבקת סוכר ומיץ לימון עד איחוד.

8 משטחים את הציפוי על העוגה בזהירות. מניחים לצינון מלא ורק אז חותכים לריבועים. 

לבקוכן - הגרסה הגרמנית לדובשניות (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
הגרסה הגרמנית לדובשניות|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

>> והנה מתכון לדובשניות קלאסיות

** העוגיות יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-3 ימים.