אין קל כזה: קראמבל תאנים משגע
כל קינוח הופך טעים יותר כשמחברים אליו קראמבל, אבל כאן הקראמבל הוא כמעט כל הקינוח כולו. חוץ ממנו יש פה פרי (במקרה זה תאנים) וקצת סוכר חום. כל כך קל שאנחנו בקושי מעיזים להציע לכם להכין אותו לראש השנה
יעל קצב | mako אוכל
| פורסם 15/09/24
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לתבנית עגולה 22-24 ס"מ:
6 תאנים (אפשר גם שזיפים, אפרסקים, תותים ועוד)
2 כפות סוכר חום
לקראמבל:
כוס וחצי קמח לבן
1 כפית קינמון
חצי כוס סוכר
120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
להגשה:
גלידת וניל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 פורסים את התאנים לפרוסות יחסית עבות, מסדרים בתבנית ומפזרים סוכר חום.
3 שמים את כל מרכיבי הקראמבל בקערה. בעזרת כפות הידיים מפוררים את החמאה והקמח יחד עד לקבלת פירורים יחסית קטנים.
4 מפזרים את תערובת הקראמבל על התאנים עם הסוכר ואופים 25-30 דקות, עד להזהבה.
5 מגישים חם עם כדור גלידה.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה