אורז יווני ירוק עם תרד ועשבי תיבול
את התבשיל הזה מכינים בשתי פעימות: מתחילים בבישול האורז בשפע מי מלח, כמו שמבשלים פסטה, מסננים, ואז מוסיפים את הירוקים ומבשלים עוד קצת - וכל זה בפחות משעה. מגישים עם יוגורט ושמן זית ונהנים מהחיים
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 30/05/18
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
מעט שמן זית
2 כוסות אורז עגול (אפשר גם פרסי)
1 בצל סגול גדול, קצוץ
2 שיני שום, קצוצות
3 כוסות עלי תרד (או מנגולד), קצוצים דק
2 כוסות עשבי תיבול (פטרוזיליה, שמיר ואורגנו) קצוצים
כפית מלח
פלפל לבן או שחור
להגשה:
2 גביעי יוגורט
שמן זית
אופן ההכנה:
1 מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח. מוסיפים את האורז ומבשלים 15 דקות. מסננים.
2 מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ונעשה שקוף. מוסיפים שום, תרד ועשבי תיבול ומבשלים על אש קטנה רבע שעה, עד שהתרד מאבד צורה.
3 מוסיפים אורז עם חצי כוס מים, מלח ופלפל ומבשלים עוד רבע שעה על אש קטנה. מדי פעם מערבבים.
4 מגישים עם שפע שמן זית על מצע של יוגורט.