אורז יווני ירוק עם תרד ועשבי תיבול

את התבשיל הזה מכינים בשתי פעימות: מתחילים בבישול האורז בשפע מי מלח, כמו שמבשלים פסטה, מסננים, ואז מוסיפים את הירוקים ומבשלים עוד קצת - וכל זה בפחות משעה. מגישים עם יוגורט ושמן זית ונהנים מהחיים

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 30/05/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 67 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

מעט שמן זית

2 כוסות אורז עגול (אפשר גם פרסי)

1 בצל סגול גדול, קצוץ

2 שיני שום, קצוצות

3 כוסות עלי תרד (או מנגולד), קצוצים דק

2 כוסות עשבי תיבול (פטרוזיליה, שמיר ואורגנו) קצוצים

כפית מלח

פלפל לבן או שחור

להגשה:

2 גביעי יוגורט

שמן זית

אופן ההכנה:

1 מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח. מוסיפים את האורז ומבשלים 15 דקות. מסננים.

2 מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ונעשה שקוף. מוסיפים שום, תרד ועשבי תיבול ומבשלים על אש קטנה רבע שעה, עד שהתרד מאבד צורה.

3 מוסיפים אורז עם חצי כוס מים, מלח ופלפל ומבשלים עוד רבע שעה על אש קטנה. מדי פעם מערבבים.

4 מגישים עם שפע שמן זית על מצע של יוגורט.