פשטידת ירקות וגבינות

עזבו שהיא יפהפייה וטעימה, יש לכם פה מתכון לפשטידה שמתקתקים על המקום: את הירקות קוצצים לקוביות קטנות וחוסכים בישול מקדים, הגבינות פה פשוטות ורוב הסיכוי שכבר יש אותן במקרר - והנה יש לכם פשטידה מנצחת

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 27/05/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

לתבנית 20*30 ס"מ:

בצל בינוני, קצוץ קטן

קישוא בינוני, קצוץ קטן

גזר בינוני, קצוץ קטן

חצי פלפל אדום, קצוץ קטן

חופן בצל ירוק, קצוץ

3 כפות שמן זית

4 ביצים

גביע שמנת חמוצה/יוגורט/קוטג' (200 מ"ל)

חצי כוס (50 גרם) גבינה צהובה מגוררת (גאודה/מוצרלה)

100 גרם גבינה בולגרית/פטה מפוררת

חצי כוס (70 גרם) קמח לבן

כפית אבקת אפייה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

מתכונים לשבועות

קינוחים לשבועות

2 מערבבים בקערה ביצים, שמנת, גבינות, קמח, אבקת אפייה, תבלינים ושמן עד לקבלת תערובת אחידה.

3 מוסיפים את הירקות פנימה ומערבבים מעט ובעדינות.

4 יוצקים לתבנית משומנת היטב.

5 אופים למשך 40-50 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת. מחכים שהפשטידה תצטנן ורק אז פורסים אותה. 

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

אפשר קוטג', אפשר יוגורט - מה שיש. פשטידת ירקות  (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
אפשר קוטג', אפשר יוגורט - מה שיש. פשטידת ירקות וגבינה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!