פשטידת ירקות וגבינות
עזבו שהיא יפהפייה וטעימה, יש לכם פה מתכון לפשטידה שמתקתקים על המקום: את הירקות קוצצים לקוביות קטנות וחוסכים בישול מקדים, הגבינות פה פשוטות ורוב הסיכוי שכבר יש אותן במקרר - והנה יש לכם פשטידה מנצחת
יעל קצב | mako אוכל
| פורסם 27/05/25
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית 20*30 ס"מ:
בצל בינוני, קצוץ קטן
קישוא בינוני, קצוץ קטן
גזר בינוני, קצוץ קטן
חצי פלפל אדום, קצוץ קטן
חופן בצל ירוק, קצוץ
3 כפות שמן זית
4 ביצים
גביע שמנת חמוצה/יוגורט/קוטג' (200 מ"ל)
חצי כוס (50 גרם) גבינה צהובה מגוררת (גאודה/מוצרלה)
100 גרם גבינה בולגרית/פטה מפוררת
חצי כוס (70 גרם) קמח לבן
כפית אבקת אפייה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים בקערה ביצים, שמנת, גבינות, קמח, אבקת אפייה, תבלינים ושמן עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מוסיפים את הירקות פנימה ומערבבים מעט ובעדינות.
4 יוצקים לתבנית משומנת היטב.
5 אופים למשך 40-50 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת. מחכים שהפשטידה תצטנן ורק אז פורסים אותה.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון!