3 ממרחים לשבועות

לצד הגבינות, חשוב שליד מאפי שבועות המיוחדים יהיו גם כמה ממרחים ומטבלים - שיהיה שפע להשלים את שולחן החג עם כל הלחמים. בכל זאת, שבועות הוא הרי גם חג הקציר והחיטה

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 28/05/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לממרח בטטה:

בטטה בינונית־גדולה

100 גרם גבינת עיזים רכה

1–2 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

מעט סומק (לא חובה)

לממרח ריקוטה:

200 גרם גבינת ריקוטה

6-8 חצאי עגבניות מיובשות בשמן

שן שום 

4-5 עלי בזיליקום

כף משמן העגבניות/שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

לממרח גבינת שמנת ועשבים:

200 גרם גבינת שמנת

חופן עירית

חופן פטרוזיליה קצוצה דק

כפית גרידת לימון

מיץ מחצי לימון קטן

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מכינים את ממרח בטטה-גבינת עיזים: מחממים תנור ל-200 מעלות. 

2 עוטפים את הבטטה בשלמותה בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום. אופים כ-45 דקות עד לריכוך מלא.

3 אחרי שמצטננת, מרוקנים את הבטטה מהקליפה ומעבירים לקערה. 

>> עוד מתכונים לשבועות

4 מערבבים עם גבינת עיזים, שמן זית ותיבול, מערבבים או טוחנים עד לקבלת המרקם המועדף עליכם.

5 מכינים את ממרח הריקוטה: חותכים קטן את חצאי העגבניות, כותשים את שן השום, קוצצים את הבזיליקום ומערבבים היטב עם כל יתר המרכיבים (אם רוצים - אפשר לטחון לקבלת מרקם חלק). 

6 מכינים את ממרח גבינת השמנת: קוצצים דק את העירית והפטרוזיליה (כמות של כף בערך) ומערבבים היטב עם כל יתר המרכיבים. 

* את הממרחים אפשר להכין מראש ולשמור במקרר בכלי אטום.

* את ממרח הבטטה אפשר גם להגיש בטמפרטורת חדר.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

3 ממרחים לשבועות (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
3 ממרחים לשבועות|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!