3 ממרחים לשבועות
לצד הגבינות, חשוב שליד מאפי שבועות המיוחדים יהיו גם כמה ממרחים ומטבלים - שיהיה שפע להשלים את שולחן החג עם כל הלחמים. בכל זאת, שבועות הוא הרי גם חג הקציר והחיטה
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לממרח בטטה:
בטטה בינונית־גדולה
100 גרם גבינת עיזים רכה
1–2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט סומק (לא חובה)
לממרח ריקוטה:
200 גרם גבינת ריקוטה
6-8 חצאי עגבניות מיובשות בשמן
שן שום
4-5 עלי בזיליקום
כף משמן העגבניות/שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
לממרח גבינת שמנת ועשבים:
200 גרם גבינת שמנת
חופן עירית
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
כפית גרידת לימון
מיץ מחצי לימון קטן
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מכינים את ממרח בטטה-גבינת עיזים: מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 עוטפים את הבטטה בשלמותה בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום. אופים כ-45 דקות עד לריכוך מלא.
3 אחרי שמצטננת, מרוקנים את הבטטה מהקליפה ומעבירים לקערה.
4 מערבבים עם גבינת עיזים, שמן זית ותיבול, מערבבים או טוחנים עד לקבלת המרקם המועדף עליכם.
5 מכינים את ממרח הריקוטה: חותכים קטן את חצאי העגבניות, כותשים את שן השום, קוצצים את הבזיליקום ומערבבים היטב עם כל יתר המרכיבים (אם רוצים - אפשר לטחון לקבלת מרקם חלק).
6 מכינים את ממרח גבינת השמנת: קוצצים דק את העירית והפטרוזיליה (כמות של כף בערך) ומערבבים היטב עם כל יתר המרכיבים.
* את הממרחים אפשר להכין מראש ולשמור במקרר בכלי אטום.
* את ממרח הבטטה אפשר גם להגיש בטמפרטורת חדר.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון!