עוגת גבינה דובאי בכוסות אישיות

מכל הגרסאות שניסינו עד היום לשוקולד דובאי – זאת הטעימה (וגם החגיגית) ביותר. קינוח יפה תואר, טעים וקל לשבועות ובכלל

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 27/05/25 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לשכבת הבסיס:

200 גרם שערות קדאיף, קצוצות דק

100 גרם חמאה מומסת

1 כף אבקת סוכר

50 גרם פיסטוקים קלופים וטחונים

למלית גבינה:

2 מכלים שמנת מתוקה 38%

חצי גביע שמנת 30%

1 גבינה לבנה קטנה

חצי כוס אבקת סוכר

חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל

1 כפית מחית או תמצית וניל

לציפוי:

4 כפות מחית פיסטוק

חצי כוס שמנת מתוקה

1 כף אבקת סוכר

לקישוט (לא חובה):

חצי חבילת שוקולד חלב

פיסטוקים קצוצים

אופן ההכנה:

1 מכינים את שכבת הבסיס: מחממים תנור ל-180 מעלות ומערבבים בקערה את שערות הקדאיף הקצוצות, החמאה המומסת, אבקת הסוכר והפיסטוקים הטחונים. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 15-20 דקות, עד שהקדאיף זהוב ופריך. בכל 5 דקות מוציאים את התבנית ומערבבים את הקדאיף קלות. מצננים היטב.

2 מכינים את מלית הגבינה: מקציפים בקערה גדולה את השמנת המתוקה, השמנת, הגבינה הלבנה, אבקת הסוכר, הפודינג והווניל עד לקבלת קרם יציב, חלק ואוורירי. מעבירים לשקית זילוף (אם אין, אפשר גם להרכיב את הקינוח בעזרת כף בלבד).

3 מכינים את הציפוי: טורפים בקערה את מחית הפיסטוק, השמנת ואבקת הסוכר עד לקבלת קרם אחיד. שומרים בצד להרכבה.

4 הרכבת הקינוח: מניחים כ-2 כפות של קדאיף פריך בתחתית כל כוס. על הקדאיף יוצקים או מזלפים שכבה של קרם גבינה ולבסוף שכבת קרם פיסטוק.

** אפשר לקשט בזילופים של שוקולד חלב מומס ו/או בפיסטוקים קצוצים.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

עוגת גבינה דובאי בכוסות אישיות. שכבת הבסיס (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
עוגת גבינה דובאי בכוסות אישיות. שכבת הבסיס|צילום: יעל קצב, mako אוכל
קינוח גבינה דובאי. עוד שנייה מוכן (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
קינוח גבינה דובאי. עוד שנייה מוכן|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!