פלפל שושקה במילוי גבינות ופטריות
לא שיש לנו משהו נגד פחמימות (חס וחלילה!), אבל בין הלזניות, הקישים והפסטות של שולחן שבועות אנחנו צריכים גם מנה כזאת: פלפלי שושקה מתוקים ויפי תואר במילוי של פטריות ושלל גבינות. אל תדאגו, זה מושחת יופי
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
שימו לב - כל ההכנסות ממכירת הספר "מתכונים מהבית", שבו מופיע המתכון הזה (ועוד מתכונים רבים ומצוינים), נתרמות לעמותת "רוח נשית" שמסייעת לנשים נפגעות אלימות. אנחנו כבר רכשנו לנו אחד, ממליצים לכם מאוד לעשות כמונו. לרכישה
מרכיבים (6 מנות):
8-6 פלפלי שושקה רחבים, ארוכים וישרים ככל הניתן
2 בצלים גדולים, קצוצים
1 סלסלה פטריות שמפיניון
1 שן שום, כתושה
50 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
50 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
100 גרם גבינת פטה, מפוררת
100 גרם קמח שקדים (שקדים טחונים)
חצי צרור פטרוזיליה (ללא גבעולים גסים), קצוץ דק
1 כפית עלי אורגנו טרי, קצוצים (אפשר גם מיובש)
2-1 כפיות פטריות מיובשות, טחונות (לא חובה)
חצי כפית מלח
קורט פלפל שחור
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מחממים שמן זית במחבת מעל להבה בינונית. מטגנים את הבצל כ-3 דקות, עד לשקיפות.
3 קוצצים את הפטריות על רגליהן במעבד או בקוצץ מזון, מעבירים למחבת וממשיכים לטגן מעל להבה גבוהה במשך 3-2 דקות בלבד כדי שלא יגירו נוזלים.
4 מעבירים את התערובת לקערה ומניחים להצטנן לחלוטין. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.
5 בעזרת סכין חורצים כל פלפל לאורכו, כמעט עד סופו כדי שהמלית לא תישפך, מבלי להסיר את קצה הגבעול. פותחים בעדינות וממלאים בכף-שתיים מהמלית, כך שלא יהיה גדוש מדי.
6 משמנים בשמן זית תבנית מלבנית שמתאימה להגשה. מסדרים את הפלפלים זה לצד זה, מברישים או מרססים בשמן זית ואופים כ-30 דקות, עד להזהבה.


המתכון מתוך הספר "מתכונים מהבית - אוכל שכולם אוהבים". מחיר: 119 שקלים. לרכישה