בוגאצה משפחתית - קינוח פילו יווני
השילוב בין דפי הפילו הפריכים והמתפצפצים לתערובת הסולת והשמנת הרכה והנימוחה יוצר ביס שהוא חלום בפה. עדיין לא סגורים על עוגה לשבועות? זאת יכולה להיות האחת
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית עגולה 24 ס"מ:
10 דפי פילו מופשרים
100 גרם חמאה, מומסת
אבקת סוכר לעיטור
לקרם:
3 וחצי כוסות (840 מ"ל) חלב
שני שליש כוס (134 גרם) סוכר
מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
כפית מחית וניל
קליפה מגוררת מלימון אחד
שני שליש כוס (115 גרם) סולת
30 גרם חמאה מומסת
2 ביצים
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר תוך כדי ערבוב 3 כוסות חלב (את חצי הכוס הנוספת שומרים להמשך), סוכר, שמנת מתוקה, מחית וניל, קליפת לימון, סולת וחמאה.
2 טורפים בקערה ביצים וחצי כוס חלב. כשהתערובת בסיר מבעבעת מוסיפים אליה את החלב והביצים לאט ובזהירות תוך טריפה מהירה, כדי שהביצים לא יתבשלו. מנמיכים את הלהבה.
3 ממשיכים לטרוף ללא הפסקה עד שהבלילה נעשית סמיכה (זה קורה תוך בערך 5 דקות).
4 מורידים מהאש ומעבירים את התערובת לתבנית יחסית שטוחה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים, עד שהיא מתייצבת ומתקררת.
5 מוציאים את התערובת מהמקרר ו"פותחים" אותה במטרפה, שיהיה אפשר לעבוד איתה.
6 מחממים תנור ל-175 מעלות.
7 משמנים את התבנית בחמאה ומניחים בתחתיתה דף פילו, כך שיכסה את תחתית התבנית ויעלה לשוליים.
8 מברישים את הפילו בחמאה ומניחים עוד דף של פילו. מברישים בחמאה וממשיכים לסדר דפי פילו (5 בסך הכל, עם חמאה מומסת בין דף לדף).
9 יוצקים את הבלילה על דפי הפילו שבתבנית.
10 מכסים את הבלילה בשולי דפי הפילו (ראו בסרטון), ומסדרים בחופשיות עוד 5 דפי פילו מוברשים בחמאה.
11 אופים כ-30 דקות, עד להזהבה מלאה.
12 מוציאים, מצננים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
** יש כאלו שאוהבים לאכול את העוגה מיד בצאתה מהתנור, כשהבלילה חמה ורכה, ולא לתת לה להתייצב. אנחנו מבינים, מקבלים ומעריכים את שתי הדרכים.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון!