קממבר אפויה בבצק עלים
למראה מנה כזאת אי אפשר להישאר אדישים: שמש של בצק עלים פריך ובפנים הפתעה - ליבת גבינת קממבר נמסה ואצבעות שום לטבילה בילט אין. אמרתם אירוח בשבועות? אמרתם כזה מאפה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעשר דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
חבילת בצק עלים מופשרת (300 גרם)
גליל גבינת קממבר
30 גרם חמאה מומסת
רבע צרור פטרוזיליה, קצוץ
2 שיני שום כתושות
ביצה טרופה להברשה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 פורסים את בצק העלים על משטח העבודה ובעזרת צלחת חותכים 2 עיגולי בצק.
3 מניחים במרכז העיגול את גבינת הקממבר ובעזרת סכין מסמנים עליה חריצים.

4 מכינים את רוטב השום: מערבבים בקערה חמאה, שום ופטרוזיליה.
5 מברישים את הבצק בררוטב ומכסים עם עיגול בצק העלים השני.
6 חורצים את בצק העלים מסביב לקממבר לרצועות של 2 סנטימטר בערך וגלגלים כל רצועה לצורת בורג.
7 מברישים בביצה ומכניסים לאפייה למשך 20 דקות בערך עד להזהבה.
8 בעזרת סכין פותחים את "המכסה" של הקממבר, שוברים וטובלים כל מקל בקממבר המומסת.
* אם מעוניים ב"אצבעות" יותר גדולות אפשר לקרוץ עיגולי בצק גדולים יותר ולהשתמש ביותר מחבילת בצק עלים אחת.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון!