קממבר אפויה בבצק עלים

למראה מנה כזאת אי אפשר להישאר אדישים: שמש של בצק עלים פריך ובפנים הפתעה - ליבת גבינת קממבר נמסה ואצבעות שום לטבילה בילט אין. אמרתם אירוח בשבועות? אמרתם כזה מאפה

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 29/05/25 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת בצק עלים מופשרת (300 גרם)

גליל גבינת קממבר

30 גרם חמאה מומסת

רבע צרור פטרוזיליה, קצוץ

2 שיני שום כתושות

ביצה טרופה להברשה

אופן ההכנה:

עוד מתכונים לשבועות

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 

2 פורסים את בצק העלים על משטח העבודה ובעזרת צלחת חותכים 2 עיגולי בצק. 

3 מניחים במרכז העיגול את גבינת הקממבר ובעזרת סכין מסמנים עליה חריצים.

חותכים חריצים על הגבינה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
חותכים חריצים על הגבינה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

4 מכינים את רוטב השום: מערבבים בקערה חמאה, שום ופטרוזיליה. 

5 מברישים את הבצק בררוטב ומכסים עם עיגול בצק העלים השני.

6 חורצים את בצק העלים מסביב לקממבר לרצועות של 2 סנטימטר בערך וגלגלים כל רצועה לצורת בורג. 

7 מברישים בביצה ומכניסים לאפייה למשך 20 דקות בערך עד להזהבה.

8 בעזרת סכין פותחים את "המכסה" של הקממבר, שוברים וטובלים כל מקל בקממבר המומסת.

* אם מעוניים ב"אצבעות" יותר גדולות אפשר לקרוץ עיגולי בצק גדולים יותר ולהשתמש ביותר מחבילת בצק עלים אחת.

קממבר אפויה בבצק עלים (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
קממבר אפויה בבצק עלים|צילום: יעל קצב, mako אוכל

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון!