מאפה בורקס פטריות משפחתי
קומה של בצק עלים, מלית שמכינים במחבת ועוד קומה של בצק - ככה מכינים בורקס פטריות גדול, שיכול בקלות לסגור ארוחה קלה לכל המשפחה. מעדיפים מילוי גבינות או תרד? אין שום בעיה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית 25*30 ס"מ:
1 חבילה מופשרת של בצק עלים (600 גרם)
שמן זית לטיגון
2 בצלים בינוניים, חצויים ופרוסים דק
2 חבילות פטריות שמפיניון, פרוסות
לתערובת הגבינות:
375 גרם (שלושת רבעי חבילה) גבינת כנען, תבור או גבינה אחרת לאפייה
200 מ"ל שמנת לבישול או שמנת להקצפה
100 גרם גבינה צהובה (מוצרלה, קשקבל או אחרת)
150 גרם גבינה בולגרית או פטה עיזים, מפוררת
מלח
פלפל שחור
1 ביצה גודל L
3 כפות קמח לבן
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים (אני ממש גוזרת עם מספריים באמצע). מרפדים את התבנית בחצי אחד של הבצק.
3 מקפיצים במחבת עם שמן זית בצל ופטריות ומתבלים במלח ופלפל שחור.

4 מערבבים בקערה את כל סוגי הגבינות עם הביצה והקמח. מתבלים מעט.
5 מוסיפים פנימה את הפטריות והבצל ומערבבים היטב.
6 משטחים את המלית על הבצק שבתבנית.
7 מכסים את המילוי ביריעת הבצק השנייה ומהדקים את הקצוות.
8 מברישים בביצה טרופה ומפזרים מלא שומשום.
9 אופים 35-40 דקות, עד הזהבה. מצננים.
10 חותכים לריבועים ומגישים.

** חימום חוזר: 35-40 דקות ב-180 מעלות.