גרבדלקס עם רוטב שמנת
פילה סלמון כבוש, מוגש עם רוטב מיוחד של שמנת חמוצה, חרדל, שמיר, לימון וחזרת
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לדג:
1 פילה סלמון טרי, שלם, נקי וללא עור
חצי צרור שמיר
1 כוס סוכר
1 כוס מלח
1 כף גרגירי שומר
2-3 כוכבי אניס
1 כף גרגירי כוסברה
1 כף גרגירי פלפל אנגלי
חצי סלק מגורר
לרוטב השמנת:
1 גביע שמנת חמוצה
2 כפיות חרדל דיז'ון חריף עם גרגרים
3 כפות שמיר קצוץ
כף רוטב חזרת (מעושן או לא מעושן)
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
1 קוצצים את השמיר.
2 מערבבים בקערה את הסוכר והמלח.
3 מניחים ניילון נצמד על תבנית או צלחת, ומפזרים עליו שכבה יפה מתערובת הסוכר והמלח ואת התבלינים (שומר, אניס, כוסברה ופלפל אנגלי).
4 מניחים את הסלמון על הניילון הנצמד ומפזרים עליו את השמיר והסלק המגורד. מפזרים את שארית תערובת הסוכר והמלח מעל הדג.
5 סוגרים את הניילון הנצמד מעל הדג ומניחים עליו משקולת או חפץ כבד. מניחים במקרר למשך הלילה.
6 למחרת מסירים את הניילון ושוטפים את הדג במים קרים. מייבשים את הדג היטב במגבת.
7 להגשה: פורסים את הדג לאורכו לפרוסות דקיקות, לכיוון הזנב.
8 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
9 מגישים את הדג עם הרוטב לצד לחם שאור או כל לחם שחור אחר.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!