מקלות בייגל פריכים
אצלנו לא מגישים גבינות עם סתם לחם מהסופר, בטח לא בשבועות. המתכון הזה של חנושה אומנם לוקח לא מעט זמן, אבל מפצה על זה בריח חלומי בבית, ובסופו יתקבלו מקלות לחם בסגנון בייגלה ירושלמי שלא תמצאו בשום חנות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לבצק (9 יחידות):
500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח לחם מנופה
1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
2 כפות (24 גרם) סוכר
רבע כוס (50 גרם) שמן
כוס ורבע (300 מ”ל) מים
חצי כף (10 גרם) מלח
לציפוי:
כוס שומשום לבן
חצי כוס שומשום שחור
שלושת רבעי כוס גרעיני חמנייה
שלושת רבעי כוס גרעיני דלעת
כפית מלח גס
כפית תימין
להברשה:
שמן זית איכותי
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים את השמן ובהדרגה את המים ולשים 12 דקות.
2 מוסיפים מלח ולשים עוד 2 דקות.
3 משמנים את הידיים, מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים עוד דקה ביד.
4 מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק כשעתיים, עד שהוא מכפיל את נפחו.
5 מחלקים את הבצק ל-9 כדורים של 100 גרם כל אחד, ומניחים ל-10 דקות.
6. מרדדים קלות כל כדור, מגלגלים לנקניק ומניחים שוב ל-10 דקות.
7 מרדדים שוב את נקניקי הבצק ומסובבים אותם לצורת בורג.
8 מכינים קערת מים ובקערה אחרת מערבבים את כל מרכיבי הציפוי.
9 טובלים כל מקל בצק במים ואז בתערובת הציפוי, ומסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה. מתפיחים שוב, 30-45 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
10 אופים את מקלות הבצק כ-15 דקות, עד הזהבה. מיד בצאתם מהתנור מברישים אותם בשמן זית.


חג שמח ושקט.