צילום׃ נמרוד סונדרס

בלינצ'ס קלאסי עם מלית גבינה מתוקה

שבועות אומנם עדיין לא כאן (בואו, שלושה מצמוצים והוא יהיה) - אבל החיים לימדו אותנו שבלינצ'ס גבינה שעשויים כמו שצריך הם מאכל מושלם גם בשאר ימות השנה. למעשה, אנחנו בונים עליהם לארוחת ערב מתוקה ממש היום

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako | פורסם 06/05/25 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

את הבלילה מכינים מקמח, נוזל (לרוב חלב), בדרך כלל ביחס של 1:1 (לפי נפח, כלומר כוס על כוס), וביצים. ההבדלים בין המתכונים הם בסוג הנוזל; יש מי שממירים חלק מהחלב במים, יש מי שמוסיפים ביצה אחת לכל כוס קמח ומתגברים במעט שמן ויש המוסיפים 2 ביצים לכל כוס קמח.

 

מרקם הבלילה צריך להיות חלק משי, ללא גושים! אפשר לערבל בבלנדר או לסנן כדי לוודא שאין גושים.

 

הכנה מראש – אין שום בעיה להכין מראש, ואפילו למלא ולשמור בקירור. זה חשוב לייצוב. אפשר אפילו להקפיא – אבל עדיף להקפיא לפני המילוי. את הבלילה עצמה אפשר להכין עד יממה לפני הטיגון, ולשמור במקרר מכוסה היטב.

 

המלית – אפשר לנקז גבינה לבנה, או לקנות מראש ריקוטה שמגיעה במרקם הנכון. ממתיקים ומתבלים בתמצית וניל ובקליפת לימון ו/או תפוז.

מרכיבים (4 מנות):

ל-15 בלינצ׳ס:

כוס וחצי (210 גרם) קמח מנופה

כוס וחצי (360 מ”ל) חלב

3 ביצים

1 כף גדושה אבקת סוכר

קמצוץ מלח

1 כפית תמצית וניל

2 כפות חמאה מומסת או שמן

למלית הגבינה:

250 גרם גבינת ריקוטה (ללא מלח)

2 כפות גדושות אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

מעט קליפת לימון או תפוז מגוררת (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מכינים את בלילת הבלינצ'ס: מערבבים היטב את כל החומרים בקערה (הכי נוח עם בלנדר מוט או במטרפה). אם נותרו גושים מעבירים דרך מסננת.

2 מחממים מחבת בקוטר 24-22 ס”מ על אש בינונית. כשהמחבת חמה משמנים אותה קלות ויוצקים כמות של שליש כוס מידה (80 מ"ל, בין חצי לשלושת רבעי מצקת מרק), כך שהבלילה תכסה את כל שטח המחבת בשכבה דקה ואחידה. במידת הצורך מטים לצדדים.

3 מטגנים דקה וחצי עד שהבלינצ'ה משתחרר מהתחתית, ואז עוד 20 שניות בלבד מצד השני. ממשיכים באותה צורה עד לסיום הבלילה.

4 מכינים את מלית הבלינצ'ס: מערבבים את הריקוטה עם הסוכר, תמצית הווניל וקליפת הלימון/תפוז.

5 ממלאים את הבלינצ'ס: מניחים כף של מלית בתחתית כל בלינצ'ה, מקפלים על המלית את החלק התחתון, מקפלים את הצדדים פנימה מימין ומשמאל וממשיכים לגלגל עד הסוף. 

6 שומרים את הבלינצ'ס הממולאים במקרר בכלי אטום.

בלינצ'ס גבינה. הגלגול (צילום: נמרוד סונדרס)
בלינצ'ס גבינה. הגלגול|צילום: נמרוד סונדרס

>> לכל המתכונים הכי טובים שלנו

>> לבלוג של אורלי ונמרוד - סיר פלא

** אפשר להגיש ישר מהמקרר עם מעט אבקת סוכר, ואפשר לטגן במחבת עם מעט חמאה ולהגיש חמים.