עוגיות שקדים ומייפל מתפוצצות
עוגיות מתפוצצות זוכות תמיד לתגובות של "וואו". אלה עוגיות יפות במיוחד, קלות מאוד להכנה שמתאימות לכל שעה ותמיד באות טוב, עם קפה או בלי. מתוך ספרה של נטלי לוין, שסיפק לנו כבר כמה עוגיות מעולות
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-30 עוגיות קטנות:
4 כפות (60 גרם) סירופ מייפל
רבע כוס (60 גרם) סוכר חום כהה
3 כפות (45 מ"ל) שמן צמחי
רבע כפית קינמון טחון
קורט מלח
1 חלמון
1 כוס (140 גרם) קמח
חצי כוס (50 גרם) שקדים טחונים
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
חצי כוס (60 גרם) אבקת סוכר, לציפוי
אופן ההכנה:
1 מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את סירופ המייפל, הסוכר, השמן, הקינמון, המלח והחלמון ומערבבים לתערובת אחידה.
2 מוסיפים את הקמח, השקדים הטחונים, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק רך ואחיד. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר לשעה להתייצבות.
3 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4 יוצרים מהבצק עיגולים בגודל אגוזי מלך, טובלים באבקת סוכר ומניחים בתבנית. יש להשאיר בין הכדורים רווח היקפי של 1-2 ס"מ.
5 אופים 10-14 דקות, עד שהעוגיות "מתפוצצות" ומתייצבות. מצננים.
העוגיות יישמרו בצנצנת אטומה עד עשרה ימים.
טיפ: לעוגיות קוקוס ומייפל מחליפים את השקדים הטחונים בכמות שווה של קוקוס טחון.
מתוך "הכי טעים בבית", הוצאת תכלת. 128 שקלים.