צילום׃ פסקל פרץ-רובין, האתר הקולינרי של פסקל
אורז אדום עם ברוקולי, תרד ובטטה
מנת אורז אדום עשירה ומגוונת בירקות ירוקים וכתומים. תוספת נהדרת המתלווה לכל מנת עוף, בשר או דגים
פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל
| פורסם 26/08/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (5 מנות):
2 כוסות אורז אדום
4 כפות שמן זית
4 בצלים ירוקים, קצוצים גס
2 כוסות עלי תרד, קצוצים גס
1 בטטה, חתוכה לקוביות קטנות
2 כוסות ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
1/2 כוס שקדים מולבנים קלויים
אופן ההכנה:
1 מבשלים את האורז במי מלח כ-30-40 דקות, עד שהוא מתרכך אבל עדיין שומר על צורתו. מסננים.
2 מחממים שמן בסיר רחב. מוסיפים את הבצלים ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים את התרד ואת קוביות הבטטה והברוקולי ומטגנים עוד 3-4 דקות תוך בחישה.
3 מוסיפים את האורז, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. מכבים את הלהבה ומשאירים מכוסה 5-7 דקות. מעטרים בשקדים ומגישים חם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!