צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

חיתוכיות ריבה וקוקוס שאי אפשר לעמוד בפניהן

החיתוכיות האלה כל כך מזכירות לנו את הילדות שלנו, שאיך שראינו אותן תפסה אותנו כמיהה עזה ובלתי נשלטת לתבנית כזו אצלנו על השיש. אז מה אתם חושבים שעשינו? יצא אש!

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 06/07/23 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

לתחתית בצק פריך:

350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח

2 כפיות אבקת אפייה

חצי כוס ( 100 גרם) סוכר

קורט מלח

4 חלמונים

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

לשכבת הריבה:

כוס ריבת תות

למרנג קוקוס:

4 חלבונים

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר

1 כף אינסטנט פודינג וניל

2 כוסות (200 גרם) קוקוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות, סטטי.

2 מכינים תחתית בצק פריך: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח, אבקת אפייה, סוכר, מלח, חלמונים וחמאה קרה עד לקבלת בצק דביק ואחיד.

3 מעבירים את הבצק לתבנית 25*35 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ומשטחים בעזרת פלטה קטנה לשכבה אחידה.

4 מורחים ריבה על הבצק באופן שווה.

5 מכינים מרנג: מתחילים להקציף במיקסר את החלבונים. מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ומקציפים עד איחוד. מוסיפים את הקוקוס ומקפלים לקבלת מרנג אחיד.

6 משטחים את המרנג בעדינות רבה על שכבת הריבה לקבלת שכבה אחידה.

7 אופים 45-50 דקות, או עד שהמרנג כולו מזהיב.

8 מוציאים מהתנור ומניחים לצינון של לפחות שעתיים.

חיתוכיות ריבה וקוקוס של עדיקוש (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
חיתוכיות ריבה וקוקוס של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** החיתוכיות יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ-3 ימים.