צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל
פרגיות ואורז בסיר אחד
הכירו את הסיר שיסגור לכם פינה עד סוף השבוע: מסיבה גדולה וטעימה של אורז, עוף ותירס שתדרוש רק 10 דקות מזמנכם
ענת אלישע | mako אוכל
| פורסם 20/06/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
500-600 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות
שליש כוס שמן
בצל בינוני, קצוץ
2 כוסות אורז בסמטי או יסמין
קופסת שימורים של תירס (550 גרם)
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית פלפל לבן או שחור
כפית מלאה מלח (או לפי הטעם)
3 וחצי כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן בסיר רחב ומוסיפים את קוביות הפרגית. צורבים היטב מכל הצדדים.
2 מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עוד כ-4 דקות.
3 מוסיפים את האורז והתבלינים ומטגנים עוד כ-3 דקות.
4 מסננים את התירס ומוסיפים לסיר. מערבבים.
5 מוסיפים מים רותחים, מערבבים, מכסים את הסיר וכששוב רותח מנמיכים להבה.
6 מבשלים 10 דקות ומערבבים קלות את האורז במזלג. מכסים שוב ומבשלים עוד 10 דקות.
7 מכבים להבה ומחכים 10 דקות נוספות. מגישים לצד סלט רענן.