צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל

פרגיות ואורז בסיר אחד

הכירו את הסיר שיסגור לכם פינה עד סוף השבוע: מסיבה גדולה וטעימה של אורז, עוף ותירס שתדרוש רק 10 דקות מזמנכם

ענת אלישע | mako אוכל | פורסם 20/06/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500-600 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות

שליש כוס שמן

בצל בינוני, קצוץ

2 כוסות אורז בסמטי או יסמין

קופסת שימורים של תירס (550 גרם)

כפית שטוחה כורכום

חצי כפית פלפל לבן או שחור

כפית מלאה מלח (או לפי הטעם)

3 וחצי כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן בסיר רחב ומוסיפים את קוביות הפרגית. צורבים היטב מכל הצדדים.

2 מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עוד כ-4 דקות.

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

פרגיות ואורז בסיר אחד (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
פרגיות ואורז בסיר אחד|צילום: ענת אלישע, mako אוכל
תבשיל פרגיות ואורז (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
תבשיל פרגיות ואורז|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

3 מוסיפים את האורז והתבלינים ומטגנים עוד כ-3 דקות.

4 מסננים את התירס ומוסיפים לסיר. מערבבים.

5 מוסיפים מים רותחים, מערבבים, מכסים את הסיר וכששוב רותח מנמיכים להבה.

6 מבשלים 10 דקות ומערבבים קלות את האורז במזלג. מכסים שוב ומבשלים עוד 10 דקות.

7 מכבים להבה ומחכים 10 דקות נוספות. מגישים לצד סלט רענן.