צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת אלפחורס

מתכון לעוגת שכבות מושלמת ומפנקת, גרסת העוגה לאחת העוגיות הכי טעימות שיש: אלפחור. בסיס טורט אוורירי, שכבת ריבת חלב, קצפת ומעל מלא ריבת חלב וקוקוס. המתכון לא מסובך, אבל מצריך קצת סבלנות. והוא שווה את זה

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 13/07/23 
  • זמן עבודהארבעים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 137 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לטורט:

6 ביצים, מופרדות לחלבונים וחלמונים

כוס סוכר 

רבע כוס שמן 

כוס קמח

כפית אבקת אפייה 

לקצפת:

כוס (240 מ״ל) קרם קוקוס קר

כוס (240 מ״ל שמנת מתוקה)

כוס (240 מ״ל) חלב

חבילת אינסטנט פודינג וניל 

4 כפות אבקת סוכר

100 גרם קוקוס טחון 

וגם:

חצי קילו ריבת חלב 

קוקוס טחון לקישוט

 

אופן ההכנה:

1 מכינים את הטורט: מחממים תנור ל-175 מעלות. במקביל מרפדים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה.

2 מקציפים במיקסר חלבונים. כשמתחיל להופיע קצף לבנבן - מוסיפים מחצית מכמות הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה לבנה ויציבה.

3 מעבירים את הקציפה אל קערה נקייה.

4 מקציפים במיקסר (אפשר להשתמש באותה קערה של הקצפת החלבונים) חלמונים ואת יתר הסוכר עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה. מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף.

5 מקפלים את קציפת החלמונים אל קציפת החלבונים. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים עד איחוד מלא.

עוגת אלפחורס לפני החיתוך (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגת אלפחורס לפני החיתוך|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

מתכונים לראש השנה

6 מוזגים את הבלילה אל לתבנית המרופדת ומכניסים לאפייה כ-40 דקות או עד הזהבה (העוגה צריכה להיות קפיצית למגע).

7 כשמוציאים את העוגה מהתנור, משטחים אותה ככל הניתן בעזרת כף ומורחים 5 כפות גדושות של ריבת חלב. מניחים לצינון לשעה לפחות.

8 מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר עם וו בלון את כל מרכיבי הקצפת עד לקבלת קציפה יציבה. מסדרים בעדינות את הקצפת על גבי שכבת ריבת החלב ומשטחים עם פלטה או גב של כף. מעבירים לקירור למשך הלילה (אפשר לקצר תהליך במקפיא).

9 שלב הקישוט (מתחילים רק אחרי קירור וייצוב מלא): ממיסים את יתרת ריבת החלב בפולסים של חצי דקה במיקרוגל עד שהיא הופעת לנוזלית (אפשר גם להוסיף לריבת חלב מעט שמנת מתוקה עד קבלת מרקם נוזלי).

10 יוצקים את ריבת החלב מעל שכבת הקצפת ומשטחים בזריזות עם פלטה או גב של כף. מפזרים קוקוס ומחזירים להתייצבות במקרר לפחות לשעה. בתיאבון!

פרוסת עוגת אלפחורס (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
פרוסת עוגת אלפחורס|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

* העוגה תישמר במקרר בקופסה אטומה כ-3 ימים.