סלט קיסר
סלט קיסר ידוע כסלט שמזמינים במסעדה, פחות כזה שמכינים למשפחה בבית, אבל מה זו אשמתו שיצא לו שם של מנה כל כך מורכבת? הנה, תראו פה כמה קל לתקתק אותו לבד - והתוצאה הכי וואו
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
הכי חשוב: החסה. אם אין לכם עלים צעירים וטעימים, באמת שאין טעם להכין את הרוטב. אם אין לכם חשק להתעסק בפירוק חסה שלמה אפשר לקנות לבבות חסה. בכל מקרה, חשוב לשטוף במים קרים ולייבש היטב, בשביל ליהנות מהפריכות.
הרוטב: רבות נכתב על הרוטב הסודי של בתי האוכל השונים. השימוש בחלמון טרי הוא מסורתי קלאסי, אבל איננו חובה. אפשר להגיע לטעמים ומרקמים מצוינים גם בלעדיו, כי כשמערבלים את החומרים הכוללים שמן בבלנדר מתקבל מרקם חלבי גם ללא חלמון. אם זה לא מספיק, אפשר להוסיף מעט מיונז. תוספת של ביצה עם חלמון נוזלי לסלט עצמו תעניק לסלט ממד נוסף של רוטב.
אומאמי זה שם המשחק: פרמזן (רק אמיתית), חרדל, אנשובי וביצים כמובן.
הקרוטונים: בדרך כלל מכינים אותם מלחם לבן, אבל גם מלחם שאור וחיטה מלאה יוצאים קרוטונים נפלאים. אפשר להכין מראש ולשמור בקופסה סגורה.
מרכיבים (4 מנות):
לסלט:
4 לבבות חסה
50 גרם שבבי פרמזן
4 ביצים רכות או חצי קשות (לא חובה)
לקרוטונים:
5 פרוסות חלה או לחם, חתוכות לקוביות אחידות
4 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
חצי כפית אורגנו
לרוטב:
4 פילטים של אנשובי
1 כף חרדל דיז'ון גרגירים
1 שן שום
5 כפות מיץ לימון סחוט טרי
5 כפות פרמזן מגוררת דק
מלח
פלפל שחור גרוס
שלושת רבעי כוס שמן זית עדין
1 חלמון או כף מיונז (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 הקרוטונים: מחממים תנור ל-190 מעלות.
>> לכל המתכונים הכי טובים שלנו
2 מפזרים את קוביות הלחם בתבנית מרופדת נייר אפייה זולפים עליהן שמן זית, מפזרים שום ואורגנו. מערבבים היטב ואופים כ-15 דקות או עד להזהבה. מצננים ושומרים בקופסה עד להגשה.
3 הרוטב: מכניסים את כל חומרי הרוטב מלבד שמן הזית לבלנדר ומפעילים לקבלת מרקם חלק ואחיד. מוסיפים את השמן בזילוף מבעד לפתח היציקה תוך כדי ערבול, כדי ליצור מרקם קרמי. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
4 הרכבת הסלט: מערבבים את עלי החסה עם הרוטב בעזרת שתי כפות או בידיים. מפזרים את הקרוטונים, שבבי הפרמזן והביצים ומגישים מיד.