צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל
פיצה מבצק טונה
אחרי שהכנו פיצה על טורטייה, על כרובית ועל בצק שקדים, קבלו את ההברקה הבאה: את הפיצה היפה שבתמונה הכנו על בצק שעשוי בעיקר מטונה, ואתם בכלל לא מתחילים לדמיין איזה טעים זה יצא. מי בכלל צריך קמח (ופחמימות)
רון יוחננוב | mako אוכל
| פורסם 20/04/22
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
קופסת טונה (עדיף במים)
2 כפות גבינה לבנה
ביצה
מלח
פלפל שחור
לפיצה:
2 כפות רסק עגבניות איכותי
כף רוטב פסטו מוכן
גבינת מוצרלה או כל גבינה שאוהבים, מגוררת
תוספות - איזה שאוהבים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מערבבים בקערה את מרכיבי הבצק עד לקבלת בלילה אחידה ומעט נוזלית. מורחים את הבלילה בצורת עיגול או מלבן על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ושולחים לתנור ל-5 דקות (לחצי אפייה).
3 מוציאים את הבצק מהתנור, מורחים רסק עגבניות ופסטו ומפזרים גבינה מגוררת ותוספות, אם רוצים.
4 מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות, עד הזהבה.
*אפשר לתבל באורגנו, בזיליקום וכדומה.
רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".