צילום׃ פסקל פרץ-רובין, האתר הקולינרי של פסקל

עוגת שוקולד עשירה

היא לא מסובכת להכנה, היא שוקולדית ונימוחה והיא קינוח קלאסי לחולי שוקולד. ההחלטה היחידה שצריך לקבל היא האם מכינים אותה חלבית או פרווה - וזה הבדל של מרכיב אחד

פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל | פורסם 19/09/19 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 164 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית קפיצית בקוטר 28/26 ס"מ:

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה או מרגרינה

כוס וחצי סוכר

3 כפות אבקת קקאו

1 כף אבקת קפה נמס

6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים

1 ושלושת רבעי כוסות קמח מנופה

1 שקית אבקת אפייה

4 כפות ברנדי

לציפוי:

100 גרם חמאה או מרגרינה או מזולה

חצי כוס סוכר

3 כפות אבקת קקאו

1 כף אבקת קפה נמס

חצי כוס מים

100 גרם שוקולד מריר

 

לקישוט:

חצי כוס אגוזים  קצוצים

חצי כוס שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 שמים בקערה בינונית את שוקולד, חמאה/מרגרינה, כוס אחת של סוכר, קקאו ואקפה נמס וממיסים בבן מארי או במיקרוגל. בוחשים עד להמסה חלקה של השוקולד.

3 מקציפים את החלבונים במיקסר על מהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את חצי כוס הסוכר שנותרה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.

>> מתכונים לראש השנה

>> לפורטל הקולינרי של פסקל פרץ רובין

4 טורפים את החלמונים, מוסיפים אל קצף החלבונים ומקפלים פעם פעמיים בקצף. מוסיפים את השוקולד המומס ומקפלים אל הקצף עד שייבלע היטב.

5 מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומקפלים לתוך הבלילה. מוסיפים את הברנדי.

6 מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת היטב ומשטחים. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי ויבש. מוציאים את העוגה ומצננים.

7 מכינים את הציפוי: שמים את כל המרכיבים פרט למים והשוקולד בסיר וממיסים על להבה נמוכה עד שהחמאה/מרגרינה תימס. מוסיפים מים ושוקולד ומבשלים על אש נמוכה לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

8 מצפים את פני העוגה בציפוי השוקולד, ומעטרים באגוזים הקצוצים ובשוקולד הקצוץ. בתאבון.