עוגת שוקולד עשירה
היא לא מסובכת להכנה, היא שוקולדית ונימוחה והיא קינוח קלאסי לחולי שוקולד. ההחלטה היחידה שצריך לקבל היא האם מכינים אותה חלבית או פרווה - וזה הבדל של מרכיב אחד
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
תבנית קפיצית בקוטר 28/26 ס"מ:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה או מרגרינה
כוס וחצי סוכר
3 כפות אבקת קקאו
1 כף אבקת קפה נמס
6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
1 ושלושת רבעי כוסות קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה
4 כפות ברנדי
לציפוי:
100 גרם חמאה או מרגרינה או מזולה
חצי כוס סוכר
3 כפות אבקת קקאו
1 כף אבקת קפה נמס
חצי כוס מים
100 גרם שוקולד מריר
לקישוט:
חצי כוס אגוזים קצוצים
חצי כוס שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 שמים בקערה בינונית את שוקולד, חמאה/מרגרינה, כוס אחת של סוכר, קקאו ואקפה נמס וממיסים בבן מארי או במיקרוגל. בוחשים עד להמסה חלקה של השוקולד.
3 מקציפים את החלבונים במיקסר על מהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את חצי כוס הסוכר שנותרה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
>> לפורטל הקולינרי של פסקל פרץ רובין
4 טורפים את החלמונים, מוסיפים אל קצף החלבונים ומקפלים פעם פעמיים בקצף. מוסיפים את השוקולד המומס ומקפלים אל הקצף עד שייבלע היטב.
5 מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומקפלים לתוך הבלילה. מוסיפים את הברנדי.
6 מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת היטב ומשטחים. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי ויבש. מוציאים את העוגה ומצננים.
7 מכינים את הציפוי: שמים את כל המרכיבים פרט למים והשוקולד בסיר וממיסים על להבה נמוכה עד שהחמאה/מרגרינה תימס. מוסיפים מים ושוקולד ומבשלים על אש נמוכה לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
8 מצפים את פני העוגה בציפוי השוקולד, ומעטרים באגוזים הקצוצים ובשוקולד הקצוץ. בתאבון.