צילום׃ נופר צור, mako אוכל

מתכון לבצק עלים - הטיפ הגאוני שחוסך שעות במטבח

לא כולם טיפוסים של הכנת בצק עלים בבית מאפס. למעשה, מעטים מאוד האנשים שמוכנים להקדיש יום עבודה לבצק שאפשר לקנות בסופר. מצד שני יש את הגיים צ'יינג'ר הזה: מתכון פטנט לבצק עלים תקני שמכינים ב-40 דקות בלבד

אביטל סבט | mako אוכל | פורסם 14/01/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהארבעים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 86 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

את הטריק הזה לבצק עלים מהיר למדנו ממתמודדת "מאסטר שף" סיון בריק, שמספרת שראתה אותו בסרטון - אז למעשה אנחנו לא יודעים למי להודות עליו, ואם אתם יודעים נשמח מאוד לשמוע. מה שאנחנו כן יודעים הוא שמדובר בשיטה שחוסכת שעות ארוכות, למי שרוצה את בצק העלים שלו הום מייד ולא קנוי מהסופר.

 

איך זה עובד? "במקום לעבד את החמאה בנפרד ולהכניס אותה בין שכבות הבצק, עם מנוחה בין קיפול לקיפול, במתכון הזה אנחנו בעצם מכניסים את החמאה לתוך הקמח כבר בתהליך יצירת הבצק ומקפלים פעם אחת", הסבירה לנו בריק. "לאחר מכן מגלגלים כדי לייצר את הדפדוף. המתכון הקלאסי דורש הרבה מאוד זמן. פה בעצם אנחנו מייצרים את הדפדוף והקראנצ'יות שיש בבצק העלים הקלאסי במהירות, וזה יוצא טעים ונימוח להפליא".

מרכיבים :

200 גרם חמאה

250 גרם קמח

חצי כף מלח

90 מ"ל מים קרים

עוד קצת קמח, לקימוח

אופן ההכנה:

1 חותכים את החמאה לקוביות קטנות. משאירים 50 גרם בחוץ ואת השאר מעבירים למקרר.

2 שמים במעבד מזון קמח, מלח ואת החמאה שנשארה בחוץ. מפעילים ב-4-5 פולסים קצרים (כל פולס - שנייה אחת).

3 מוסיפים את קוביות החמאה מהמקרר ומפעילים לעוד שני פולסים.

4 מוסיפים את המים ומפעילים לעוד 4 פולסים.

5 מפזרים מעט קמח על משטח העבודה ושופכים את תכולת מעבד המזון. מגבשים את הבצק לצורת מלבן על ידי טפיחות קלות עם המערוך.

6 מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן.

7 מקפלים את הבצק ל-3 כמו מעטפה (השליש הימני והשליש השמאלי מתקפלים על השליש האמצעי).

8 מרדדים שוב למלבן.

9 מגלגלים את הבצק מהחלק הצר - מלמעלה למטה. את הגליל שמתקבל מועכים מעט בעזרת הידיים למלבן. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.

10 מוציאים את הבצק מהמקרר ועושים איתו מה שרוצים (למשל את הבורקס המשפחתי הזה של קרן אגם)

הערות חשובות

** בבצק יהיו חתיכות חמאה שלא נטמעו היטב וזה בסדר גמור.

** עדיף לגעת בבצק כמה שפחות בידיים, כדי שלא יתחמם. חשוב לעבוד איתו קר.