עוגת תפוזים ושוקולד צ'יפס רכה
שני חגים מאחורינו, עוד חג (וחצי) לפנינו ואנחנו, כל מה שאנחנו רוצים זה לשבת במרפסת עם ספל קפה ועוגה ולרחם על עצמנו על הסגר. וזאת - זאת בדיוק העוגה שאנחנו רוצים לעשות את זה איתה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית עגולה 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק חד"פ:
4 ביצים גודל L
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן
מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38%
חצי כוס (100 גרם) שמן קנולה
2 שקיות סוכר וניל או כפית תמצית וניל
חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
כפית קליפת תפוז מגוררת
2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח לבן
שקית אבקת אפייה
200 גרם שוקולד מריר, קצוץ
2 כפות קמח (לקימוח השוקולד)
אבקת סוכר, לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מקציפים במיקסר במהירות גבוהה ביצים שלמות וסוכר למשך 2-3 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים שמנת מתוקה וממשיכים להקציף עוד כדקה.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?
3 מנמיכים את מהירות המיקסר (אין צורך להחליף את בלון ההקצפה) ומוסיפים שמן, וניל, מיץ תפוזים וקליפת תפוז. מערבבים היטב.
4 מוסיפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב לקבלת תערובת אחידה.
5 מקמחים בקערה את שבבי השוקולד, כדי למנוע מהם לשקוע לתחתית העוגה.
6 מעבירים את השוקולד המקומח לקערת הבלילה ומערבבים מעט.
7 מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה ואופים 40-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
8 מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
** לגרסת פרווה אפשר להמיר את השמנת המתוקה בקרם קוקוס או שמנת צמחית לא ממותקת.