עוגת עוגיות שוקולד צ'יפס עם פס שוקולד
עוד פתרון טעים ויפה למשלוח מנות או לעוגת שבת קצת אחרת: עוגת עוגיית שוקולד צ'יפס. ממש כמו עוגייה ענקית, אבל גם תוספת של פס שוקולדי באמצע לאקסטרה פינוק. אנחנו חתכנו למשולשים, אבל יכולים איך שבא לכם
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
עוגיית שוקולד צ׳יפס קצת מושחתת, אבל היא אחת העוגיות הטובות. פה היא מוגשת פה בגרסת עוגת שוקולד ציפס ענקית עם מלא שוקולד באמצע. אני השתמשתי בשתי תבניות אנגליש ופרסתי למשולשים, אבל אפשר גם לאפות בתבנית קטנה מרובעת או אפילו בתבנית עגולה. וזאת כמובן תוספת מדהימה למשלוח מנות.
מרכיבים :
200 גרם חמאה רכה
כוס (200 גרם) סוכר לבן
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר
2 ביצים גודל L
כפית תמצית/מחית וניל
400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח לבן רגיל
חצי כפית מלח
2 כפיות אבקת אפייה
כפית וחצי אבקת סודה לשתייה
100 גר שוקולד חלב קצוץ
200 גרם שוקולד מריר (אפשר גם 2 טבלות שוקולד)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה חמאה רכה, סוכר חום וסוכר לבן. מוסיפים ביצים, וניל, קמח, מלח אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה וממשיכים לערבב.
3 מוסיפים את שוקולד החלב ומערבבים עד שהבלילה אחידה.
4 מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים (אם משתמשים בתבנית מרובעת או עגולה אז ל-2 חלקים בלבד).
5 מרדדים כל חלק בצק על גבי נייר אפייה מקומח בגודל התבנית. מעבירים לתוכה ומהדקים. מניחים על הבצק מחצית מכמות השוקולד המריר או טבלת שוקולד שלמה, ומכסים בעוד חלק בצק מרודד לגודל התבנית מעל (אם משתמשים ב-2 תבניות חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק).
.6 אופים 25-30 דקות עד הזהבה. מצננים קצת, פורסים למשולשים או ריבועים ומגישים.
* שומרים בטמפרטורת החדר בקופסא סגורה עד 4 ימים.
* אפשר לחמם מעט במיקרו לפני הגשה כדי ששכבת.