צילום׃ PhoebeG, ShutterStock

עוגיות שיבולת שועל

בדרך כלל בימי חמישי אנחנו חושבים מה להכין לסוף השבוע, ונותנים לדמיון להתפרע. השבוע אנחנו רק מאחלים לעצמנו קצת שקט ושלווה, ועוגיות שיבולת שועל קלאסיות פריכות וטובות הן בדיוק מה שאנחנו צריכים איתנו

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 27/07/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-24 עוגיות:

1 כוס סוכר חום בהיר (200 גרם)

1 כוס סוכר לבן (200 גרם)

240 גרם חמאה רכה

2 ביצים

כוס וחצי קמח

חצי כפית אבקת אפייה

1 כפית קינמון 

3 כוסות שיבולת שועל עבה (300 גרם) 

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות, מצב סטטי.

2 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה סוכר לבן, סוכר חום וחמאה עד הקרמה. מוסיפים את הביצים ומערבבים.

3 מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקינמון ומערבבים.

4 לבסוף מוסיפים שיבולת שועל ומלח ומערבבים עד איחוד מלא.

5 מגלגלים מהתערובת 24 כדורים ומסדרים בתבניות באופן מרווח (העוגיות ישתטחו באפייה).

6 אופים כ-15 דקות, או עד הזהבה. מצננים ומאחסנים (או זוללים).

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

עוגיות גרנולה, חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס (צילום: נופר צור, mako אוכל)
אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס, אבל ממש לא חובה|צילום: נופר צור, mako אוכל

** העוגיות יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע.