מאפינס אמסטרדם סופר מושחתים
עוד לא נרגענו מהטירוף של עוגיות אמסטרדם שאחז בנו לפני כמה חודשים ומאז לא הרפה, והנה רון יוחננוב מפציץ עם השלב הבא: מאפינס שוקולד במילוי שוקולד לבן נוזלי, או בארבע מילים: מאפינס אמסטרדם משוגעים לגמרי
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
ל-12 מאפינס גדולים:
2 כוסות קמח לבן
כפית אבקת אפייה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כוס קקאו איכותי
קורט מלח
2 ביצים
150 גרם סוכר לבן (שלושת רבעי כוס)
כף תמצית וניל
חצי כוס שמן
250 מ"ל שמנת מתוקה (לבישול או הקצפה)
כוס שוקולד צ'יפס איכותי (מריר ו/או חלב)
מטבעות או פרלינים של שוקולד לבן למילוי
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?
2 מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקקאו והמלח.
3 בקערה אחרת מערבבים את הביצים עם הסוכר ותמצית הווניל. מוסיפים את השמן והשמנת המתוקה ומקציפים מעט עד לקבלת בלילה אחידה.
4 מוסיפים את תערובת הקמח לקערת החומרים הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים מעט.
5 ממלאים תבנית שקעים משומנת (או מרופדת במנז'טים) במחצית מכמות מהבלילה. מניחים פרלין שוקולד לבן או כמה מטבעות בכל אחד מהשקעים ומכסים בשאר הבלילה. אפשר לפזר עוד שוקולד צ'יפס מלמעלה.
6 אופים כ-25 דקות, או עד שקיסם שננעץ במאפינס יוצא עם פירורים.
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".
לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב
בתיאבון!