צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

מאפינס אמסטרדם סופר מושחתים

עוד לא נרגענו מהטירוף של עוגיות אמסטרדם שאחז בנו לפני כמה חודשים ומאז לא הרפה, והנה רון יוחננוב מפציץ עם השלב הבא: מאפינס שוקולד במילוי שוקולד לבן נוזלי, או בארבע מילים: מאפינס אמסטרדם משוגעים לגמרי

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 25/08/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 217 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

ל-12 מאפינס גדולים:

2 כוסות קמח לבן

כפית אבקת אפייה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

חצי כוס קקאו איכותי

קורט מלח

2 ביצים

150 גרם סוכר לבן (שלושת רבעי כוס)

כף תמצית וניל

חצי כוס שמן

250 מ"ל שמנת מתוקה (לבישול או הקצפה)

כוס שוקולד צ'יפס איכותי (מריר ו/או חלב)

מטבעות או פרלינים של שוקולד לבן למילוי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

2 מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקקאו והמלח.

3 בקערה אחרת מערבבים את הביצים עם הסוכר ותמצית הווניל. מוסיפים את השמן והשמנת המתוקה ומקציפים מעט עד לקבלת בלילה אחידה.

מאפינס אמסטרדם - שלמים (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
לפני הביס|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
מאפינס אמסטרדם מושחתים (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
ואחריו|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

4 מוסיפים את תערובת הקמח לקערת החומרים הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים מעט.

5 ממלאים תבנית שקעים משומנת (או מרופדת במנז'טים) במחצית מכמות מהבלילה. מניחים פרלין שוקולד לבן או כמה מטבעות בכל אחד מהשקעים ומכסים בשאר הבלילה. אפשר לפזר עוד שוקולד צ'יפס מלמעלה.

6 אופים כ-25 דקות, או עד שקיסם שננעץ במאפינס יוצא עם פירורים.

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב 

בתיאבון!