מפרום ללא טיגון
תתפלאו, אבל לא חייבים לטגן מפרום כדי לקבל טעמים טובים ועמוקים. אפשר גם להשקיע ברוטב וליהנות לא פחות מהסיר הזה עם הרבה פחות קלוריות ופחות עבודה ובלגן. בקיצור, מהיום לא חייבים לטגן מפרום
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לתבנית 28-30 ס"מ:
8 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
500 גרם בשר בקר טחון
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ
גבעול סלרי קצוץ (כולל העלים)
גזר בינוני קלוף ומגורד דק
בצל בינוני קצוץ
תפוח אדמה קטן מגורר דק/טחון
2 כפות פירורי לחם (בפסח: קמח מצה)
חצי כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית כורכום
חצי כפית בהרט/תבלין למפרום
חצי כפית פלפל שחור/לבן
כפית שטוחה מלח
לרוטב:
2 בצלים בינוניים קצוצים
3 שיני שום פרוסים דק
2 גבעולי סלרי קצוצים (כולל העלים)
4-5 עגבניות קלופות ומגורדות/מרוסקות
2 כפות גדושות רסק עגבניות
6-7 כפות שמן זית איכותי
כף שטוחה פפריקה מתוקה
כפית בהרט/תבלין למפרום
חצי כפית כורכום
כפית מחוקה פלפל שחור/לבן
מלח לפי טעם אישי
אופן ההכנה:
1 בקערה מניחים את מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב.
2 חותכים את תפוחי האדמה לטבעות בעובי 1-1.5 ס"מ.
3 יוצרים מהבשר קציצות שטוחות ומניחים כל קציצה על פרוסת תפוח אדמה. מכינים כך את כל השאר.
למתכון המלא בבלוג של ענת אלישע
4 בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל.
5 מטגנים כ 3 דקות ומוסיפים את הסלרי והשום. מטגנים עוד כ 2 דקות.
6 מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד דקה.
7 מוסיפים את כל התבלינים, רסק העגבניות ומערבבים היטב.
8 מוסיפים כ-2 וחצי כוסות מים. מבשלים כרבע שעה על להבה נמוכה.
9 יוצקים חצי מכמות הרוטב לקערה ומניחים בצד.
10 מסדרים את תפוחי האדמה עם הקציצה בצורת ספירלה.
11 יוצקים את הרוטב ששמנו בצד מעל תפוחי האדמה.
12 מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
13 מבשלים על להבה בינונית כשעה ורבע ומדי פעם בודקים שיש מספיק נוזלים, במידה וחסר מוסיפים חצי כוס.
14 מומלץ: להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לרבע שעה נוספת אבל זה לא חובה.
15 מפזרים פטרוזיליה ומגישים.