צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

ארוחה יוונית בתבנית אחת

אורז עם בצל בציר ירקות, שנכנס לתנור יחד עם עוף שהושרה במרינדה קלילה שמשדכת אורגנו ולימון (וחברים, מסתבר שזה שידוך משמיים). רבע שעה עבודה, מאה אחוז הצלחה ועוד לא התחלנו לדבר על כמה שהיא יפה

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 22/02/22 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 510 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 חלקי עוף (כרעיים, שוקיים או ירכיים)

כוס וחצי אורז פרסי או בסמטי

1 בצל מגורד

2 כוסות ציר ירקות או ציר עוף (אפשר גם מים רותחים) 

פרוסות לימון לעיטור 

פלפל חריף (לא חובה)

למרינדה:

חופן עלי אורגנו טריים קצוצים או כפית יבשים 

2 כפות חרדל דיז'ון

4 שיני שום כתושות

4 כפות שמן זית 

מיץ מלימון אחד + מעט גרידת לימון 

מלח

פלפל שחור 

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מערבבים בקערה את העוף עם מרכיבי המרינדה. 

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

3 שופכים לתבנית אפייה את האורז, מעליו את הבצל המגורד והציר, ומערבבים. 

ארוחה יוונית - עוף עם אורז בתנור (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
כל המרכיבים לארוחה יוונית טעימה |צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

4 מניחים מעל את חלקי העוף (אם יש לכם זמן אפשר להשרות את העוף במרינדה שעה-שעתיים, אבל לא חובה).

5 מעטרים עם פרוסות לימון ופלפל חריף.

6 מכסים בנייר אפייה ונייר אלומיניום, ואופים במשך 60 דקות.

7 אחרי שעה פותחים את הנייר ואופים עוד כרבע שעה, שהעוף יקבל שיזוף. מגישים חם. 

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב 

ארוחה יוונית - עוף עם אורז בתנור (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
ארוחה יוונית - עוף עם אורז בתנור|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

בתיאבון!